Promjene u javnom prijevozu: Uz postojeće, uvode se i nove izmjene; provjerite kako će tramvaji voziti na blagdan Velike Gospe

Zagrebački holding
Javni prijevoz na svim redovnim i izvanrednim linijama teče uz ranije najavljene izmjene i posebnu prometnu regulaciju. Ponegdje su moguća odstupanja od planiranog rasporeda zbog prometnih ograničenja u zoni radova.

Sutra, na blagdan Velike Gospe, tramvaji i autobusi voze prema nedjeljnom rasporedu vožnje. Proštenja koje se tradicionalno povodom blagdana Velike Gospe održavaju ispred crkve u Stenjevcu i u svetištu Majke Božje Remetske uvjetuju izmjene na autobusnim linijama 119 (Črnomerec – Podsused most), 146 (Reljkovićeva – Malešnica – Jankomir) i 203 (Svetice – Vinec – Krematorij).

Izmjene na linijama 119 i 146 započet će danas u poslijepodnevnim satima, a primjenjivat će se do večernjih sati srijede, 15. kolovoza.
Dijelom Novoga Zagreba, na dionici od Sopota do Savskog mosta, umjesto tramvaja voze autobusi. Tramvajska linija 14 prometuje skraćeno do Savskog mosta, dok tramvajska linija 7 vozi od Dupca do Sopota.

Zbog radova na raskrižju Ilice i Ulice Republike Austrije, do nedjelje tramvajske linije 2, 6 i 11 prometuju izmijenjenim trasama:

Linija 2: Zapadni kolodvor – Jukićeva – Savska cesta – Ulica grada Vukovara – Savišće

Linije 6 i 11: u polascima iz Črnomerca prometovat će obilazno Ulicom Republike Austrije, Jukićevom ulicom, Savskom cestom, Frankopanskom ulicom do Trga bana Josipa Jelačića i dalje će nastaviti uobičajenom trasom do krajnjih odredišta.

U smjeru Črnomerca tramvaji linija 6 i 11 vozit će redovnim trasama.


Komentari