PROMJENAMA U VOJNOM NEBODERU NA ILICI NEMA KRAJA! Nakon jacuzzija, van ide i ‘papreni’ namještaj

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Jedan neboder, dva ministra obrane, dva različita ugovora, jedan za gradnju višekatnice, drugi za kupovinu namještaja, izrađenog po mjeri i narudžbi. Na jednom je ugovoru potpis Damira Krstičevića, a na drugom Marija Banožića.

USKOK provjerava sve poslove oko nebodera u Ilici. Zbog tajnosti izvida detalje ne otkrivaju.

Zato ih u Ministarstvu obrane u  ne skrivaju i za Dnevnik Nove TV potvrđuju da će, nakon što su odlučili maknuti jacuzzi, odustati i od još nekih naručenih, i prema natječajnoj dokumentaciji, ne baš jeftinih komada namještaja.

Istražitelji nisu bili na njihovoj adresi. “Prema saznanjima MORH-a, USKOK nije zatražio i izuzeo dokumentaciju i nije razgovarao s osobama koje su bile uključene u projekt. Moguće su manje korekcije opsega opremanja kojim neće biti ugrožena osnovna namjena građevine kao smještajnog objekta, a to je nekoliko stavki popratnog sadržaja: ležaljke, stolić, fotelje”, kažu iz Ministarstva obrane.

Ne otkrivaju zbog čega i za koliko planiraju smanjiti ukupne troškove opremanja namještajem.

S ministrom Banožićem, koji je dosad branio vojnu narudžbu, premijer još nije razgovarao. No, prije više od godinu dana žurilo mu se s otvaranjem građevine, iako nije bila dovršena. A ni oni koji su trebali još nisu uselili.

“Moram vidjeti, ne znam, nisam se time bavio, vidjet ćemo kad ga vidim. Nismo se ni vidjeli od Vlade zadnje”, kaže premijer.

Pita li se predsjednika Zorana Milanovića, kojeg lani nije bilo na rezanju vrpce, ali ni na obilascima, istražitelji nemaju što tražiti na vojnom kampusu.

“Vjerujem da onda ako to radi USKOK, radi protiv izvođača. Mislim da je Ministarstvo tu napravilo sve što je trebalo. Ti novi troškovi uvijek postoje, pitanje je samo jesu li 10 ili 40 posto. Ako su 40 posto netko je kod sklapanja ugovora i preuzimanja obaveza oštetio. Ili je netko varao na materijalu. Sad je USKOK unutra, najbolje da srušimo taj neboder”, rekao je.

Izvođač radova, splitska tvrtka Lavčević, kojoj nisu plaćeni svi radovi i dalje je bez komentara.


Komentari