PROMETNI KOLAPS? Zatvara se ključna prometnica na zapadu grada: ‘Od cijela dva podvožnjaka ostavit će nam jedan – blago nama!’

Radovi na Škorpikovoj, Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Zbog sanacije podvožnjaka iznad Škorpikove ulice ta ključna prometnica na zapadu grada bit će zatvorena od sutra sve do 26. srpnja, na dijelu od Samoborske do Aleje Bologne.

S obzirom da se radi o cesti koja doslovce spaja sjeverne kvartove poput Vrapča, Gajnica i Podsuseda sa južnim naseljima Malešnicom, Stenjevcem i Jankomirom, za očekivati je da će se stvarati velike gužve. No, gužve nisu nepoznanica na ovoj cesti, a to znaju dobro stanovnici zapada grada, pa nije rijedak prizor da se na semaforu kod nadvožnjaka često nalazi prometni policajac koji regulira protočnost prometa.

Radovi na Škorpikovoj, Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Mogućnost otvaranja pothodnika Dubravica

U cijelu priču oko prometne sage koja počinje zatvaranjem Škorpikove uključila su se i dva mjesna odbora, Gornji Stenjevec i Podsused Vrapče, koji su zajedničkim snagama urigirali na nadležne službe da se privremeno osposobi i pusti u promet pothodnik Dubravica.

“Povodom opravdane zabrinutosti građana vezano uz problematiku zatvaranja za promet podvožnjaka Škorpikova radi izvođenja sanacije na istom, obavještavamo vas da je ovo vijeće na koordinaciji sa predsjednikom Vijeća Gradske četvrti Podsused Vrapče izrazilo zabrinutost privremenom regulacijom te smo predložili da se u koordinaciji sa nadležnim službama privremeno osposobi i pusti u promet pothodnik Dubravica na način da se u jutarnjim satima ide u smjeru sjever-jug, a u popodnevnim satima u smjeru jug-sjever.

Tom prilikom se predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsused Vrapče izjasnio da će MUP nadzirati promet te ako dođe do kolapsa da dolazi u obzir i otvaranje pothodnika za promet motornih vozila i da je svaka odluka o tome na MUP-u”, objavili su iz Mjesnog odbora Gornji Stenjevec.

Podsjetimo, obilazni pravci za vrijeme radovi bit će: – V. Škorpika – Samoborska cesta – Vrpčanska putina – Kožinćev put – Oranice – Ilica – Al. Bologne i obratno

Stanovnici, jasno – ogorčeni!

Stanovnici zapadnih zagrebačkih naselja ogorčeni su i to ne samo zbog zatvaranja Škorpikove već i zbog dugogodišnjeg zanemarivanja prometnih kolapsa.

“Znači podvožnjak Vrapče jedina veza cijelog zapadnog dijela Zagreba. Genijalno”, “Oni koji žive na Samoborskoj, da bi došli do Gornje Bistre, trebaju u Vrapče. Pametno rješenje”,  “Imate uvijek kroz potok prolaz…ko nema auto upucan u pod i ne smeta mu malo ljuljanja preko je za par minuta”, samo su neki od komentara koje su nam čitatelji napisali nakon vijesti o sanaciji.

“Od cijela dva podvožnjaka ostavit će nam jedan – blago nama”, stoji u jednom od komentara.

Drugi pak zaključuje – “s zašto grad ili tko već ne plate ljude da taj posao odrade u dvije smjene i radovi bi bili gotovi za dva tjedna.”

Komentari