PROMETNI KAOS NA POMOLU PRED BLAGDANE! Odlučeno je kada se zatvara rotor, imamo detalje

Željeznice.net

Napokon je odlučeno kada će se zatvoriti zagrebački rotor. Iako je prethodno najavljeno da se njegovo zatvaranje odgađa da se ne bi stvarale gužve u vrijeme Adventa u Zagrebu, dogovoreno je da se rotor zatvara nešto prije Božića, točnije 16. prosinca prenosi Index.

Rotor će se potpuno zatvoriti već za desetak dana kako je potvrdio Grad Zagreb, a očekuje se kaos jer je to tek nekoliko dana prije Božića kada su najveće gužve.

“Nažalost, zbog potrebe izvođenja zahtjevnih građevinskih aktivnosti tijekom gradnje, prije svega zbog izvođenja građevinske jame tijekom gradnje tunela istok-zapad na -1 razini u duljini od cca 280 metara s dvije odvojene tunelske cijevi koje će omogućiti denivelirani nesmetani promet u smjeru istok-zapad, neće biti moguće, prvenstveno zbog sigurnosti sudionika u prometu i radnika na gradilištu, omogućiti prometovanje postojećim rotorom tijekom njegove rekonstrukcije”, odgovaraju nadležni.

Radovi na izvođenju armirano-betonskih dijafragmi u svrhu zaštite građevne jame za izgradnju tunela su započeli i došli su u fazu kada njihov daljnji tijek zahtjeva početak rušenja istočnog dijela postojeće konstrukcije rotora.

Kako je izvođenje ovih građevinskih aktivnosti ključno za ispunjenje ugovornog roka, a izmještanje postojećih instalacija iz koridora budućih tunelskih cijevi je izvršeno, uskoro se mora pristupiti planiranom prebacivanju prometa na obilazne pravce kako bi se izvođenje radova i nadalje nastavilo utvrđenom dinamikom.

Iz tog razloga će prebacivanje prometa na obilazne ceste biti izvršeno u najkraćem mogućem roku, odmah po dovršetku privremenih prometnica, a što je u završnoj fazi – planirani rok je 16. 12. ove godine, o čemu će svi biti pravovremeno i precizno obaviješteni, te nakon čega se prometovanje rotorom obustavlja do dovršetka radova”, poručili su za Index iz gradskog ureda za promet.

Dodali su kako bi rotor trebao biti zatvoren do veljače 2020. godine, a promet bi se trebao odvijati zamjenskim cestama pored rotora. Rotor se prema prvotnim planovima trebao zatvoriti 1. studenoga, no to je odgođeno.

 

Komentari

Komentari

loading...