PROMETNE OZNAKE U CENTRU PODIGLE PRAŠINU ‘One su i stručnjacima nepoznate, to je veliki problem’

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Plavi kvadratići s oznakom broja 30 prije nekoliko dana frapirali su stanovnike Zvonimirove ulice u Zagrebu.
Iz Gradskog ureda za promet za Večernji list objasnili su kako se tu radi o prometnim znakovima koji brzinu vožnje ograničavaju na 30 km/h. Do postavljanje je došlo jer Zvonimirovom i njenim bočnim ulicama po kolniku voze i biciklisti. Njihov plan je ovim potezom smanjiti mogućnost prometne nesreće.
“S prometnim znakovima i cestovnim oznakama je kao i sa solju u hrani, ako se pretjera ili stavi nepotrebno, ne valja. Ovdje je dodatni problem što su stavljene cestovne oznake, većini građana, pa i prometnim stručnjacima nepoznate, odnosno dubiozne. Naime, ograničenje brzine od 40 km/h (kao i svako ograničenje brzine na cestama vrijedi za idealne uvjete, a vozač je temeljem članka 51. stavak 1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama dužan brzinu prilagoditi uvjetima”, prokomentirao nam je konfuzne oznake zagrebački prometni stručnjak Željko Marušić koji je redovni profesor na Prometnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Ponavlja nam kako nije zaćuđujuće to što neki Zagrepčamni imaju problema sa shvaćanjem naslikanih oznaka.
“Treba podsjetiti i na apsurd, odnosno neodgovornost u hrvatskom prometnom sustavu da je tolerancija policijskog mjerenja, za brzine do 100 km/h, 10 km/h! To znači da je u pješačkoj zoni, gdje je ograničenje 30, tolerancija mjerenja 33,3 posto, a gdje je 40 km/h – 25 posto! Kao da smo na kraju 19. stoljeća, kad su se prvi automobili pojavili na cestama. Štetno neodgovorno, to je i neodgovorno za naše građane”, zabrinut je Marušić koji tvrdi kako se na problematici ograničenja brzine prvenstveno mora poraditi na nacionalnoj razini.
“Naime, ako navikom da ‘legalno’ u pješačkoj zoni, gdje je ograničenje 30 km/h voze 40, to naprave u nekom zapadnoeuropskom gradu, riskiraju kaznu i do 1000 eura i dugotrajnu zabrani vožnje u toj državi”, dovršio je ovaj stručnjak te nam otkrio kako vjeruje da bi najbolje rješenje bilo da se na toj lokaciji brzina ograniči na 30 km/h i skinu sve dodatne oznake.

Komentari

loading...