PROMETNA PROGNOZA: Na autocestama zimski uvjeti, u Zagrebu prohodno

Pixabay

Na autocestama vladaju zimski uvjeti.

Na gradskim prometnicama je uobičajena jutarnja gužva, ali ceste su suhe i uvjeti su dobri.

Zbog kvara teretnog vozila na riječkoj obilaznici (A7) na 20. km prije čvora Diračje u smjeru GP Rupa zatvoren je zaustavni trak u duljini od 50 m.

Mokri su ili vlažni te skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a snijeg i kiša mjestimice usporavaju promet u Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.


Jak vjetar povremeno i mjestimice puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko, a zbog snijega nošenog jakim vjetrom vozi se usporeno između tunela Pod Vugleš i Čardak.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama:

u Lici:

  • DC42 u mjestu Poljanak (g.ž.KA – g.ž.LS),
  • DC218 GP Užljebić-Dobroselo-Mazin-Bruvno,
  • ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, županijska cesta ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević, sve lokalne i županijske ceste ceste na području Ličko-senjske županije.

u Dubrovačko-neretvanskoj županiji:

  • DC8 Jadranskoj magistrali GP Zaton Doli-Slano-Dubrovnik-Cavtat-GP Karasovići;
  • DC420 Sustjepan-luka Gruž.

Do 20. siječnja 2017.god. do 16,00 sati zatvorena je državna cesta DC64 na dionici Kršan (raskrižje DC64/DC500)-Vozilići, zbog radova. Obilazak: Kršan-Nedešćina-Štrmac, a za vozila iznad 6 tona: Pazin-Žminj-Barban-Labin.

Zbog radova na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod čvora Zaprešić u oba smjera, vozi se jednim trakom, usporeno.

Komentari