PROMET NA AUTOCESTAMA IZRAZITO GUST: Na ovim prometnicama stvarat će se kolone

FOTO: Zagreb.info/Ilustracija

Tijekom poslijepodnevnih sati pojačan do gust promet očekuje se na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora…

Zbog prometne nezgode na 76. km autoceste A1, u smjeru Dubrovnika prometuje se otežano, jednim trakom, uz zastoje i ograničenje brzine od 60 km/h

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici. Ima je i na dionici autoceste A1 između čvorova Otočac i Gospić na mostu Gacka te između Gospića i tunela Sveti Rok.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka te duž Jadranske magistrale (osobito na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska). Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila, osobito tijekom vožnje u koloni.

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Dvosmjerno se vozi, zbog radova, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km).

Tijekom poslijepodnevnih sati pojačan do gust promet očekuje se na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora, na autocestama A2 Zagreb-Macelj i Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke, na autocesti A7 GP Rupa-Diračje kod čvora Matulji u smjeru Opatije/Istre te na dionici prema otoku Krku, riječkoj obilaznici, na Krčkom mostu, otoku Krku, na Istarskom ipsilonu te u većini trajektnih pristaništa prema otocima. Na naplati Lučko moguća su čekanja na ulazu prema Karlovcu.

Za sav promet zatvorene su ceste:

DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama;
DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice). Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto; most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin).

D50 u Gospiću, zbog radova u Bilajskoj ulici (do 28. srpnja); spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju;
lokalna cesta Dugi Do-Vrhovine (LC59139) na križanju s magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split, od 8 do 18 sati (osim subotama i nedjeljama, do 1. kolovoza).

Do 30. srpnja svakodnevno od 07:00 do 12:00 prekida se promet županijskom cestom Slunj-Cetingrad (ŽC3258) zbog razminiranja. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

Do 25. srpnja zbog radova je zatvorena Ulica grada Vukovara u Zagrebu, na dijelu od Ulice Hrvatske bratske zajednice do Av. Marina Držića (južni kolnik). Obilazak: Ulica Hrvatske bratske zajednice – Slavonska avenija -Avenija M. Držića, prenosi HAK.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati);
DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice; na ” Obilaznici Trogira”;
državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.


Komentari