‘PROLJETNO UREĐENJE GRADA’: Okupili se predstavnici svih mjesnih odbora i predsjednici svih gradskih četvrti

Foto: Grad Zagreb

Na Zagrebačkom velesajmu održao se koordinativni sastanak na temu provedbe proljetnog uređenja grada i uspostavljanja što bolje i efikasnije suradnje.

Na sastanku su prisustvovali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić te predstavnici Gradske uprave Grada Zagreba, Gradske skupštine, vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora te Zagrebačkog holdinga i njegovih podružnica.

“Praksa nam je da dva puta godišnje okupimo predstavnike iz 218 mjesnih odbora i predsjednike 17 gradskih četvrti kako bi rekapitulirali ono što radimo svakih šest mjeseci”, rekao je gradonačelnik nakon sastanka.

Foto: Grad Zagreb

Renata Šimon, pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, podsjetila je da je od 1. siječnja 2017. mjesnim odborima i gradskim četvrtima prenesena nadležnosti da vode brigu o čistoći i održavanju grada.

U skladu s tim svake godine u proljeće uređujemo grad bilo da se radi o rupama na cestama, izblijeđenoj horizontalnoj prometnoj signalizaciji, neurednim zelenim otocima i slično, a sve s jednim ciljem da nam grad bude ljepši. Akcije za proljetno umivanje grada financiraju se iz naših redovnih godišnjih ugovora koje imamo sa podružnicama Zagrebačkog holdinga za redovne poslove”, kazala je pročelnica Šimon.

Kako bi imao manje problema prilikom susreta sa sugrađanima na gradskim ulicama ovaj sastanak je na tragu da svatko preuzme dio svoje odgovornosti i da Zagreb bude ljepši, čišći i sretniji za sve nas koji živimo u njemu”, zaključio je gradonačelnik.


Komentari

loading...
-->