PROKOCKAO 4,6 MILIJUNA KUNA: Podignuta optužnica protiv Zagrepčanina koji je novac za liječenje supruge potrošio na igre na sreću

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv Dine Ljutića (37) kojeg tereti za pranje novca prikupljenog putem javnog apela za liječenje onkološki bolesne supruge.

U optužnici se navodi kako je od 22. studenog 2019. do 28. prosinca 2020. godine, s namjerom da si pribavi protupravnu imovinsku korist, Ljutić putem medija uputio javni apel za novčanom pomoći radi liječenja bolesne supruge. Pritom je dovodio u zabludu potencijalne donatore kako će novac koristiti za liječenje supruge.

Prema optužnici, Ljutić je 4,6 milijuna kuna koje su uplatile fizičke i pravne osobe koristio za svoje vlastite potrebe i uplaćivao ga na svoje privatne račune, a kako bi prikrio porijeklo novca trošio ga je i u igrama na sreću.

Tužiteljstvo je preciziralo kako je novac u iznosu većem od četiri milijuna kuna više puta mjesečno transferirao na račune igara na sreću.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Inače, njegova supruga doista se teško razboljela tijekom trudnoće s drugim djetetom, a Ljutić je otada gotovo svakodnevno istupao s apelima za pomoć, dijeleći fotografije i snimke svoje djece te ispijene, izmučene žene.

Od 2018. godine počeo je istupati na društvenim mrežama i u medijima. Opetovano je molio za pomoć i svakodnevno objavljivao statuse. Sredinom prosinca prošle godine Ljutić se javnosti obratio s novim zahtjevom. Rekao je da se stanje njegove supruge pogoršalo pa je zatražio nove donacije na broj računa koji je objavio. Zadnja objava bila mu je za Božić.

Međutim, istražitelji sumnjaju da je od studenoga 2019. Ljutić počeo trošiti donacije za vlastite potrebe te kockati. Otkrile su ga bankovne transakcije.


Komentari