PROJEKT VRIJEDAN 43 MILIJUNA EURA: Gradnja suvremenog centra za rehabilitaciju u Novom Zagrebu

hr.wikipedia.org

Tri godine potrebno je za tri faze gradnje.

Ulaskom u osmo desetljeće, što će obilježiti danas svečanim programom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, URIHO (Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invalidnošću) je ujedno na pragu svog projekta budućnosti.

Na 3,3 hektara prostora na Kajzerici u Novom Zagrebu planira se gradnja suvremenog centra za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invalidnošću, jednog od najinovativnijih takve vrste u Europi, piše Večernji list. Projekt i uvjeti za dobivanje lokacijske dozvole su gotovi.

Ravnatelj Držaić vjeruje da bi koncem 2017. mogli početi i prvi zemljani radovi te da bi 2020. centar mogao biti otvoren.

Tri godine potrebno je za tri faze gradnje. Naime, uz postojeće djelatnosti rehabilitacije i proizvodnje, projekt predviđa i sportsku dvoranu za županijska i regionalna natjecanja te edukacijsko-smještajne kapacitete. Za projekt čija je vrijednost procijenjena na 43 milijuna eura prijavit će se za fondove Europske unije, odakle je moguće financiranje do 80 % iznosa.

Komentari