PROJEKT VRIJEDAN 200 MILIJUNA KUNA: U Ilici će niknuti novi neboder (FOTO)

FOTO: Radionice arhitekture / Vecernji.hr

Jedna od najstarijih zagrebačkih ulica dobiva novi izgled!
Nakon 60 godina u Ilici će niknuti novi neboder, koji će se sastojati od dva tornja koji će imati 19 katova i biti visoki 70 metara, točnije bit će iste visine kao i onaj u blizini Jelačić placa, koji je otvoren još 1959. godine.

Investitor je zemljište kupio prije trideset godina, a toliko i čeka izgradnju nebodera na broju 212-214. Ovo zemljište u blizini Mandaličine stanari su koristili kao parkiralište, no taj je problem riješen. Trenutno pregovaraju s izvođačima da već početkom sljedećeg mjeseca započnu gradnju. Nadalje, investitor kompleksa Kristali d.o.o., društvo u vlasništvu Stanograda, stambeno-graditeljske zadruge koja je od Britanskog trga do Črnomerca sagradila 32 kuće, u ovaj će projekt uložiti 200 milijuna kuna.

Crystal Center naziv je projekta, a autor je Goran Rako i njegov tim “Radionice arhitekture”. Sastojat će se od stambeno-poslovnog nebodera (Crystal Tower) i hotela s četiri zvjezdice sa sedamdesetak soba (Crystal Hotel).

FOTO: Radionice arhitekture / Vecernji.hr
FOTO: Radionice arhitekture / Vecernji.hr

Projektni menadžer Kristala Zvonimir Škegro rekao je da su prodali 20% stanova, 30% lokala iznajmili su dugoročno na deset godina. Stambeni dio centra proteže se od 16 do 19 katova i ima 53 luksuzna stana od 50 do 180 kvadrata, od kojih je jedan, onaj najveći prodan, a cijena mu je 2 900 eura po kvadratu. Škegro dodaje da je najniža cijena 2 500 eura; što je kat viši, viš su i cijene.

Lođe od stanova cijeli su u staklu kako stanarima ništa ne bi zaklanjalo pogled sa sjeverne strane na Medvednicu ili na južni dio grada. Planiraju i podzemnu garažu koja će se kopati ispod zemlje na četiri etaže, ulaz je predviđen iz Ilice, a izlaz u Mandaličinoj, piše vecernji.hr.

U sklopu kompleksa bit će i slastičarnica, kafić, restoran na 6. katu s terasom na otvorenom, poliklinika, polivalentna dvorana, wellness s bazenima i fitness centar te dječji vrtić.

Radi ovih sadržaja gradski projekt Crystal Center prihvatila je i Skupština Grada Zagreba.

Zvonimir Škegro kaže da bi cijeli kompleks u Ilici trebao biti gotov do zadnjeg kvartala 2018. godine.


Komentari