PROJEKT VRIJEDAN 14,5 MILIJUNA KUNA: Policijski psi dobili su prostor za obuku

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

U Zagrebu je izgrađen i opremljen Centar za obuku i dresuru policijskih pasa.

U sklopu Policijske Akademije u Zagrebu završen je projekt „Izgradnja Centra za obuku vodiča i dresuru policijskih pasa“. Radi se o projektu ukupno vrijednom više od 14,5 milijuna kuna, od kojih Europska unija putem programa IPA sufinancira 85 posto. Projektom je rekonstruiran i nadograđen postojeći Centar za obuku pasa s pratećim i pomoćnim dijelom, te poligonom i objektima za obuku pasa. Ukupna površina zahvata iznosi gotovo 11.000 metara četvornih.

Centar je koncipiran kao jedinstven kompleks s tri trakta: upravno-smještanog trakta, pratećeg trakta s veterinarskom ambulantom i traktom za smještaj pasa povezanih zajedničkom zatvorenom komunikacijom, te poligonom za istrčavanje pasa i poligonom za obuku pasa. Korisnik projekta je Ministarstvo unutarnjih poslova, a Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije bila je zadužena za ugovaranje i praćenje provedbe projekta.

“Novim objektima koje smo predali na upravljanje Ministarstvu unutarnjih poslova uvelike su poboljšani uvjeti za treninge pasa, ali i za same djelatnike. Time značajno doprinosimo jačanju infrastrukturnih i tehničkih kapaciteta naših institucija“, izjavio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Uspješnim završetkom projekta nabavljena je i oprema za Centar koja se sastoji od uredskog namještaja, IT i multimedijalne opreme te namještaja za veterinarsku ambulantu. Cjelokupna oprema vrijedna je više od 600 milijuna kuna.

“Ovo je uistinu jako važan projekt jer se radi o jačanju nacionalnih kapaciteta za borbu protiv organiziranog kriminala i terorizma. Projekt se uspješno bliži kraju, radovi su završeni, izdana je i uporabna dozvola tako da uskoro očekujemo svečano otvorenje i prve stanovnike Centra”, izjavio je Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Projekt Centra za obuku vodiča i dresuru policijskih pasa financira se u okviru I komponente programa IPA za programsku godinu 2011. Unutar navedene programske godine potpisano je ukupno 83 ugovora za provedbu 10 projekata vrijednih više od 25 milijuna eura.


Komentari