Kada ćemo dočekati realizaciju projekta? Zagrepčanima je obećan još lani!

Foto: Grad Zagreb

Ovih dana  ubrzano se radi na tri čak lokacije na Savi, od Hendrixova mosta do Zaprudskog otoka, a sve kako bi se radovi zgotovili do 19. lipnja. Kako kažu iz Grada, tada bi trebala krenuti manifestacija ”Ljeto na Savi”.

Sve ovo zvuči idilično, ali problem nastaje kada se prisjetimo kako je sve trebalo biti spremno već prošlog tjedna.

Naravno, ovo nije prva odgoda ovog projekta. Zagreb je već triput najavio početak ”Ljeta na Savi’ ove godine. Prvo su najavljivali da će se to dogoditi prošlog ljeto.

Tada nije bilo sreće jer se nije javilo dovoljno kandidata za objekte uz obalu, a bez sadržaja nema ni manifestacije. Ovo će možda biti i sudbina 19. lipnja, kako neslužbenog doznaje Večernji list .

Uzrok ponovne odgode mogla bi ti i nekohezivnost dvaju gradskih ureda koji se bave ovim projektom. O postavljanju paviljona brine se Ured za strategijsko planiranje, a popratni program osmišljava Ured za kulturu.

Program svih događanja trebao je biti objavljen na internetskoj stranici Grada te na stranici zagrebačke Turističke zajednice, a iako je početak najavljen za sutra na navedenim stranicama još uvijek nema programa.

 


Komentari