PROGLEDAJ SRCEM! Na spektakularnom koncertu na Maksimiru u subotu nastupaju poznata imena. Dolazi i Rafo!

Foto: LaudatoTV

Iz glazbenih i sportskih dvorana, koncert duhovne glazbe Progledaj srcem, preselio se na maksimirski stadion koji može primiti 50 tisuća gledatelja, gdje će ugostiti najveća imena duhovne glazbene scene.

Tribine su još sredinom svibnja rasprodane, a ulaznice za teren ima još neto malo. Ulaz u stadion počinje vrlo rano, u 14 sati, i to zbog velikog broja ljudi kojeg očekuju organizatori.

Na koncertu od 20 sati nastupaju najveća imena domaće duhovne glazbene scene: Alan Hržica, ”Amorose”, ”Božja pobjeda”, ”Božja slava band”, ”Emanuel”, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, klapa ”Sv. Juraj” HRM, Rafael Dropulić Rafo, sestre Halužan, sestre Husar, sestre Palić, Toni Cetinski, Vanessa Mioč i zbor ”Mihovil”. Duhovnu misao i ovoga puta dat će pater Boris Jozić, čiji su nezaboravni nagovor i meditacija na koncertu u Areni Zagreb 2019. god. ostavili traga u mnogim srcima. Voditelj koncerta je multitalentirani Marin Periš.

Alan Hržica

Hržica je pjevač je koji je slavu stekao nastupajući s vlastitim repertoarom pop glazbe, a svojedobno je plesao u Velininoj pjesmi Sherry Sherry, zajedno s estradnom kolegicom Majom Šuput. Prije nešto više od deset godina napravio je karijerni zaokret i prešao na duhovnu glazbu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alan Hržica (@alanhrzica)

Poznat je kao voditelj molitvene zajednice Srce Isusovo na Kamenitom vratima koja je ubrzo postala vrlo popularna zbog njegovih nastupa, a u nekoliko navrata su mu se pridružile sestre Husar i Nina Badrić.

Sestre Husar

Marija i Ivana slavu su stekle još kao djevojčice nastupajući u Zvjezdicama, popularnom pjevačkom rasadniku mnogih zagrebačkih zvijezda, koje je svojedobno dirigirao kultni Zdravko Šljivac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Husar (@marijahusar_rimac)

Nakon toga okreću se suvremenoj glazbi nastupajući kao Divasice, najpopularnijoj hrvatskoj ženskoj grupi. R’n’b, soul i funk mijenjaju za duhovnu glazbu, iako su se nekoliko puta vratile matičnoj grupi, na posebnim koncertima.

Rafael Dropulić

“Kokos, kokos i još jedan kokos”, bio je upečatljivi šlagvort koji se ponavljao tijekom reality showa Supernova music talents. Pločanin upečatljivog rokerskog izgleda isticao se među natjecateljima, a popularnost je stekao zbog simpatičnosti i neposrednosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laudato TV (@laudatotv)

Kao viši stručni referent radio je u Gradu Zagrebu u Odjelu za turizam, da bi kasnije prešao u Odjel za poduzetništvo. Javnost se nemalo iznenadila kada je Rafu vidjela obrijanog i ošišane kose, kao pjevača duhovne glazbe.

Toni Cetinski

“Hrvatski Michael Bolton” posljednjih godina nije toliko poznat po glazbenoj karijeri koliko kao protivnih cijepljenja, a svojedobno je govorio i na jednom takvom skupu u jeku pandemije.

 Prepoznatljivi rašpasti glas pustit će na maksimirskoj pozornici, a uoči koncerta najavio je da ne isključuje snimanje albuma duhovne glazbe.

Vanessa Mioč

Mlada pjevačica slijedila je svoj glazbeni put slijedila prateći Alana Hržicu kao back vokal. Ima već nekoliko snimljenih singlova i jedna je od najpopularnijih pjevačica Laudato TV-a.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanessa Mioc (@vanessamioc)

 Sestre Halužan

Sestre Halužan, odnosno Magdalena, Katarina i Klara dobro su poznata imena slušateljima duhovne glazbe. O sestrama se ne zna puno, samozajtajne su tinejdžerice i mlade djevojke koje svojom glazbom promiču kršćanske vrednote.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sestre Haluzan (@sestre_haluzan)


Komentari