PROFESORI U ŠOKU: Ovaj dekan je sebi i prodekanima isplaćivao nevjerojatne svote novca!

Pixabay

Iako je većina djelatnika Tehničkog veleučilišta Zagreb ostala bez većih djela naknada ili su im u potpunosti ukinute, to nije spriječilo dekana Gorana Malčića da sebi i svojim prodekanima isplati ogromne svote novca. Prethodne naknade što su se uobičajeno isplaćivale na TVZ-u svima, kretale su se u prosjeku oko tri tisuće kuna, no ukinute su.

Telegram je dobio na uvid dokumente prema kojima je vidljivo da Malčić sebi i svojim najbližim suradnicima, prodekanima Marku Horvatu, Marinku Žagaru i Borisu Uremoviću isplaćuje astronomske naknade. Iznosi se kreću oko 10.000 kuna pa će tako njihova mjesečna primanja s tim dodacima narasti na 20 do 26 tisuća kuna neto.

U vođenju TVZ-a dekanu je nadređeno Upravno vijeće, no ove je naknade on za sebe i svoje kolege dogovorio bez njihova znanja i time prekršio Statut. Bez naknada i stimulacija prethodno je ostalo 57 djelatnika TVZ-a, iako su se pročelnici odjela tome protivili. Zbog ovog poteza dekana, obratili su se Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Zanimljivo je i da je prema Upravom vijeću prezentirana ušteda na koju je novo vodstvo TVZ-a i obvezano, a ta ista ušteda dogodila se jer je Malčić sebi i svojim najbližim suradnicima podigao naknade, a srezao ih velikom broju djelatnika.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja potvrdilo je za Telegram da će zatražiti provjeru prijavljenih nepravilnosti, odnosno očitovanje dekana i Upravnog vijeća.

 

 


Komentari