Pročitajte urnebesno i nepismeno pismo iz Španskog, stanari ostali šokirani

FOTO: Ivana Vuzem / ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO

Facebook grupi “ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO” osvanulo je anonimno pismo stanara jedne zgrade koji je odlučio stati na kraj, kako tvrdi, kaznenom djelu ugrožavanja javnog reda i mira zbog – nepoznavanja pravila ponašanja prema stubištu.

U “važnoj obavijesti” punoj pravopisnih i gramatičkih grešaka stoji apel da se na sljedećem sastanku stanara pokrene problem otvaranja ulaznih vrata na terasi zgrade. Prema uputama autora pisma, koga se primijeti da namjerno ostavlja otvorena vrata terase na petom katu i stvara propuh ili lupa ulaznim vratima zgrade treba ga prijaviti policiji pod optužbom uznemiravanja javnog reda i mira. Istaknuo je da to radi samo jedna “čudna” osoba od 19 godina, koja time izaziva i maltretira oko 70 stanara. Povukao je paralelu sa životinjama koje su naučile kako se ponašati u čoporu, ali spomenuta osoba očito nije kako u stubištu. Sve je navedeno “posolio” navodima da im se ovim putem u zgradi nameće kućni red iz Makedonije jer je osoba koja radi ovo, po njemu kazneno djelo, ustvari Makedonka, pravoslavna osoba koja ostale stanare Hrvate provocira, a na njima je da spriječe incident, piše Večernji list.

Evo kako anonimni stanar rjesava povremeno luftanje stubista otvaranjem terase na 5.katu.. Zalosno i sramota !! A pismenost necu komentirati 😢

Gepostet von Dijana Deedee am Freitag, 19. Oktober 2018


“Nitko nema pravo propuhom i lupanjem vratima kvariti ugođaj ostalim stanarinrima u stubi”, zaključuje stanar u pismu.  Pismo je na Facebooku dobilo veliki broj komentara, a uz one da se ne zna je li gori pravopis ili sami tekst te da je ono bolje od Balkanskog špijuna ili pak Noćne more Željka Malnara, neki su bili:  “Ovo je za kaznenu prijavu! Ne mislim pritom na propuh, već na elemente diskriminacije i narušavanje nečije časti i ugleda. Vidi se da je prava RvAt’nA katol’k pisala. Čobanski, posve nepismeno i nesuvislo, kako i prilici. I takve budaletine žive kraj nas? Pa fuj!”.

Mnogi su zbog velikog broja grešaka pitali prijevod teksta, a čak i oni koji su se složili za možebitni problem, istaknuli su da vjeruju kako se stanare može oglasom i na lijep način nešto zamoliti, bez pozivanja na linč, spominjanja nečije vjere, nacije i godina. “Ovo je samo bolestan um mogao na ovaj način sročiti. Bolestan i ekstremno nepismen”, piše u jednom od komentara

 

Komentari

loading...
-->