Pročitajte nevjerojatnu priču o ljubavi čovjeka i psa: Sa svojim ljubimcem podržite humanitarnu utrku na Maksimiru

Twitter / Finding Gobi

U subotu 19. listopada, u parku Maksimir održat će se dobrotvorna utrka “Trčimo s Gobi”. Započinje točno u podne, a u njoj mogu sudjelovati svi zainteresirani građani, a posebno su dobrodošli oni sa psima. Predvodit će ih ultramaratonac Dion Leonard i njegova kujica Gobi.

“Leonard je svjetski poznati trkač višeetapnih utrka, onih u kojima sudionici sa sobom nose svu opremu i hranu. Na jednoj takvoj u pustinji Gobi, koju je trebalo pretrčati u sedam dana, sasvim slučajno i iznenadno priključila mu se kujica. Zalijepila se baš uz njegovu nogu i s njime je doslovno prošla tri maratona, tri puta po 42 kilometra.

S njom je dijelio hranu koju je ponio na utrku, nosio je preko rijeka, ona je bila njegova suputnica. Bio je to pas lutalica, bez vlasnika, koji je baš Leonarda izabrao da mu bude vlasnik. Kako ga nije mogao iz Kine odmah odvesti u Veliku Britaniju, trkač je ostavio psa u Kini na čuvanju, no on je nestao”, prepričala je Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa u Dumovcu. Leonard je avanturu opisao u svom bestseleru “U potrazi za Gobi” i sada s njom trči utrke po cijelome svijetu, piše Jutarnji.

“Kako bi i Zagrepčane potaknuo na udomljavanje, Leonard je stigao i u Hrvatsku. Kotizacija iznosi 30 kuna, a sav prikupljen novac ide za sklonište u Dumovcu. Pozivamo vas da dođete već oko 10 sati u Maksimir, građane tamo očekuju edukacije o zdravlju i odgoju pasa, radionice za djecu te kutak u kojem će moći upoznati pse koji u Dumovcu čekaju novi dom i svoje ljude.

Očekujemo više stotina ljudi i njihove pse, nadamo se da će to biti najmasovnija utrka pasa i njihovih vlasnika u Hrvatskoj”, rekla je voditeljica skloništa.

Već im se javljaju brojni volonteri koji bi na utrci voljeli sudjelovati sa psima iz skloništa pa će iz Dumovca u Maksimir stići i brojne šapice i konačno malo izaći iz stisnutih bokseva. Projekt podupiru Javna ustanova Maksimir, Run Croatia i Canicross Croatia.


Komentari