Pročitajte kakve je komentare izazvala ideja o imenovanju ulice Arsena Dedića u Zagrebu!

Youtube/Screenshoot

Još samo ideja za imenovanjem ulice Arsena Dedića u Zagrebu, izazvala je velike rasprave…

Arsen Dedić, složit će se struka i većina javnosti, ostavio je prekrasan trag u hrvatskoj glazebnoj povijesti. Upravo zato, ne čudi kako je samo nekoliko dana nakon njegove smrti, na društvenim mrežama počela javljati ideja kako bi upravo jedna od zagrebačkih ulica, trebala nositi ime po ovom glazbenom velikanu. Međutim, neki od komentara u Facebook grupama, pomalo rastužuju. Naravno, uvijek postoji sloboda izbora i govora, još uvijek nekoga možemo ili ne moramo voljeti, ali ”…preispitivati nacionalnost i brojati krvna zrnca nekome poput Arsena Dedića zaista je nepotrebno”, kao što je komentirao jedan dio građana.

>>> Građani žele ULICU ARSENA DEDIĆA

Evo kako je tekla spomenuta rasprava:

“Zar srbinu i čovjeku koji je sa Đorđom prodo gsp.Vice Vukova”, jedan je od komentara Facebook grupe “Moj Zagreb”.

“Zašto samo prebrojavamo krvna zrnca i tko je od kuda. Baš zato što smo od svuda to je naša kvaliteta”, odgovorila je članica ove grupe na ovaj komentar.

“Ma pretjerali ste svi, sramite se…ovakve riječi na ovakvom statusu, pa radilo se ma o kome…ni odgoj ni bonton vam nisu jača strana…fuj….”

No, bez obzira na uvredljive komentare poput ovoga, mnogi pak smatraju kako je ovaj velikan zaslužio ulicu koja će nositi njegovo ime.

“Baš sam sam noćas razmisljala o tome kako bi to bio pravi potez i sasvim zasluženo. Arsen je zaslužio ulicu u Zagrebu a vjerujem i u Šibeniku”.

“Ako Arsen nije zaslužio ulicu u Zagrebu, onda ne znam tko je. Severina valjda”, zanimljiv je komentar jedne članice ove grupe.

“Njegovom rodnom mjestu prepustamo odluku, u to se mi miješati ne možemo. Arsen je 50 godina živio i djelovao u Zagrebu. Volio ga je, mi smo voljeli njega, i to bi bio prirodan slijed. Netko se može s tim ne slagati iz ovih ili onih razloga, kako to obično i biva, ima i pravo na svoje mišljenje, ali objektivno bi bio red da mu se Grad oduži na taj naćin”.

Drugi je pak član grupe iznio svoje razmišljanje o cjelokupnom problemu, te je na nepristran način rekao:

“Eto, tako se potvrdilo ono moje, zbog mira u zemlji sve ulice i trgove numerirati i gotovo. Treba jedan trg uzeti kao trg velikana i na njemu stavljati pločice ljudi koji su na neki način obilježili povijest grada.  Daleko jeftinije i praktičnije”.

Komentar koji nam se učinio najprikladnijim definitivno je:

“Ja bih za Dedića park, makar parkić. Vjerujem da bi i on htio da se neki dječji park, koji se u predvečerja i noću pretvara u mjesto za ljubavnike”.

I za kraj:A baš smo pravi građani ovoga grada i ove države, ništa ne ide bez vrijeđanja ,tu smo svoj na svome…..sad bi nas se i Arsen posramio”.

Na pitanje hoće li prihvatiti inicijative mnogih građana da se neka javna površina u Zagrebu nazove po pokojnom Arsenu Dediću, gradonačelnik Milan Bandić kazao je da je svaka inicijativa legitimna, no da se on prvo želi susresti s obitelji Dedić, čija će kako kaže, ipak biti zadnja.


Komentari