Pročelnik grada Zagreba potvrdio: Grad će snositi troškove zaštitnih maski, a samo početni trošak već iznosi milijun kuna

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Ivica Lovrić, pročelnik Grada Zagreba za obrazovanje, za N1 je komentirao kako će u glavnom gradu izgledati početak školske godine.

“Kad je u pitanju Grad Zagreb i nešto više od 100 tisuća učenika u osnovnim i srednjim školama i gotovo 40 tisuća djece u dječjim vrtićima, ključni dio preporuka uspjet ćemo ispoštovati, naročito kad su u pitanju zaštitna sredstva i sredstva za dezinfekciju, a ostaje dio otvorenih pitanja što će se dogoditi ako dođe do zaraze nastavnika i drugih djelatnika”, rekao je Lovrić.

Istaknuo je da će Grad Zagreb snositi troškove zaštitnih maski, a samo početni trošak već iznosi milijun kuna. “Veliki je to trošak za Grad Zagreb, ali mi nemamo izbora, moramo to osigurati”, rekao je Lovrić.

Objasnio je i proceduru ako se netko od djece ili djelatnika u školama i vrtićima zaraze.

“Kad dođe do indicija ili potvrde zaraze, tada nastupa Zavod za javno zdravstvo i oni određuju točnu proceduru. Imamo i jedan veliki problem u zagrebačkim školama, imamo nedostatak tehničkog osoblja, mislim tu na čistačice i domare. Ako imamo jednog domara koji danas ima izuzetno bitnu ulogu u školi i on se zarazi, ne znam tko će obavljati njegovu ulogu. Evo apel Ministarstvu obrazovanja, da žurno dopusti zapošljavanje tehničkog osoblja u školama, to je negdje oko 260 ljudi”, rekao je Lovrić.

Komentari

loading...