PROBLEMI U ČISTOĆI Vić: ‘Restrukturiranjem više od 400 radnih mjesta u Holdingu, samo ih se petero javilo za posao komunalnih djelatnika’

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Zadnjih nekoliko tjedana zaprimili smo više upita čitatelja zašto je grad zatrpan smećem. Brojne fotografije su to i potkrijepile, a većina naših upita u kojima smo željeli saznati koji su razlozi, završila je odgovorom da se smeće odvozi prema planu i da u Čistoći nema nekih većih problema koji bi uzrokovali zastoj u odvozu.

Danas je na predstavljanju projekta digitalizacije i nadzemnih bokseva za smeće, šef Čistoće, Davor Vić iznio o čemu se točno radi.

“Imamo neke svakodnevne određene probleme u odvozu otpada na pojedinim lokacijama. S novim sustavom prikupljanja otpada želimo stati na kraj tome da svaki skup spremnika izgleda kao smetlište”, poručio je.

Kaže kako je Čistoća jedna velika organizacija koja ima određene probleme.

“Mi smo ovu odluku donijeli 24. veljače na dan kada je počeo rat u Ukrajini, a nažalost to se itekako osjetilo na našem poslu. Dostava rezetvnih dijelova za naša vozila kojih ima preko 200 je usporena, a određene probleme s dobavom rezervnih dijelova smo imali i zbog dugovanja koje smo nasljedili od prošlih uprava”, pojasnio je Vić i zamolio korisnike za strpljenje i razumijevanje.

Problem s radnicima

Vić je istaknuo kako raspored odvoza nije mijenjan, ali će do promjene doći jer kako kaže, građani mijenjaju svoje navike, a programi se godinama nisu tome prilagođavali.

“Radnici Čistoće koji prazne spremnike su kičma naše djelatnosti i to zanimanje nije atraktivno kao što je možda bilo nekad. Trenuto smo u reorganizaciji i završen je postupak viška radnika, od 400 i nešto radnika, samo pet njih je izrazilo želju da budu komunalni radnici. S obzirom da je taj postupak gotov može se ići u povećanje radne snage”, najavio je šef Čistoće.

Što se pak nabave novih vozila tiče, rekao je kak se proteklih pet godina nije kupio niti jedan kamion, ali da su objavili javni natječaj glede kojeg Vić ne skriva nezadovoljstvo jer napominje da je Čistoća obveznik javne nbave i da bi to moglo potrajati.

 


Komentari