PROBLEMI SA ŽIČAROM! Putnica opisala polusatnu dramu na 60 metara visine: ‘To je takvo ljuljanje bilo, bacalo nas je lijevo – desno po gondoli’

Besplatna žičara od svibnja (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Sandra Mikac iz Zagreba opisala je za RTL polusatnu dramu koju je proživjela vozeći se zagrebačkom žičarom. Naime, 40-ak putnika, među kojima je bila i Sandra, zapelo je u gondolama na najskupljoj žičari u Europi.

“To je takvo ljuljanje bilo, bacalo nas je lijevo – desno po gondoli, strah – to je bilo neopisivo koliki je strah bio, praktički smo 60 metara visjeli u zraku, to nije bilo nimalo ugodno”, kazala je Sandra pa nastavila.

“To je strah koji nikad u životu nisam doživjela, kroz cijelo tijelo prolaze trnci kada se pogleda prema dolje, to je kao provalija – strašno, ne želim to nikome poželjeti da doživi.”

U ZET-u uvjeravaju da sigurnost putnika niti u jednom trenutku nije bila ugrožena.

“Oni su odmah putem interfona iz kontrolne sobe obaviješteni u kabinama kako je žičara stala s radom zbog tehničkih smetnji, kako se radi na prebacivanju na pomoćni pogon, te su oni nakon toga vraćeni sigurno do postaja”, poručio je glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

Do smetnji u radu jednog od senzora došlo je radi visokih temperatura.

“Uobičajena radna temperatura ovakvih prometnih sustava je između -20 i +40 stupnjeva Celzijevih, naravno može biti za žičare u Alpskim područjima i -30 stupnjeva, e sad je li ovaj senzor bio namješten točno na 40 ili stupanj dva niže, to je teško utvrdit”, pojasnio je Mladen Nikšić, profesor na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Javio se direktor ZET-a

O ovom slučaju očitovao se direktor ZET-a Marko Bogdanović, koji se ispričao putnicima zbog neugodnosti, pozvavši ih da se obrate radi refundacije za kupljenu kartu.

“Pozivam ih da nam se obrate radi refundacije sredstava za kupljenju kartu i poručujem da mogu imati povjerenje u ZET i zagrebački žičaru”, rekao je Bogdanović za RTL.

 

 


Komentari