Cure novi detalji smrti u Palovcu: Saznajemo tko i kada je otkrio leš u zamrzivaču!

Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Smiljana Srnec slomila se tijekom policijskog ispitivanja i istražiteljima priznala kako je i kada ubila svoju sestru Jasminu Dominić, prenosi Telegram.

Smiljani Srnec je danas produljen pritvor zbog sumnje da je upletena u ubojstvo svoje sestre Jasmine. Podsjetimo, Jasminino tijelo pronađeno je u zamrzivaču obiteljske kuće.

Iz policije napominju kako se prije dovršetka obdukcije ne može sa sigurnošću potvrditi da je u zamrzivaču u selu Palovcu pronađeno tijelo Jasmine Dominić.

“Znamo da se radi o ženskoj osobi sa sigurnošću, ali za sada ne možemo tvrditi da se radi o toj nestaloj osobi, ali sumnjamo da je to ta nestala osoba”, izjavio je glasnogovornik međimurske policije Nenad Risek za vrijeme konferencije za novinare.

Policija je potvrđuje da je još 2005. pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađen leš. “Mogu reći da smo bili više fokusirani na van, prema tim nekim informacijama, čak i na neka okolna mjesta. Međutim, tada nismo imali informacija da bi se to moglo dogoditi unutar kuće”, odgovorio je Risek novinarima na pitanje kako to da policija nije otkrila leš prilikom pretrage kuće prije 14 godina.

No, odvjetnik Smiljane Srnec kaže da nije priznala ubojstvo tijekom policijskog ispitivanja, piše Večernji list.

”To nije točno”, rekao je odvjetnik.

Osumnjičena za ubojstvo je u pritvoru koji joj je produljen i najvjerojatnije bi sutra trebala biti ispitana u Županijskom državnom odvjetništvu.

Također, glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek negirao je medijske natpise da se Smiljana slomila i priznala ubojstvo.

Kako se neslužbeno od izvora bliskih istrazi saznaje, obitelj je tijelo nesretne žene pronašla tijekom preuređivanja dijela kuće u trenutku dok Smiljana nije bila kod kuće.

oložaj tijela i prije obdukcije istražiteljima govori da je Jasminino tijelo u škrinju ubačeno neposredno nakon njezine smrti – prije nastupa mrtvačke ukočenosti. Neslužbeno, Smiljana je priznala zločin pred policijom, no ako to ne ponovi uz prisutnost odvjetnika, priznanje ne vrijedi.

Prema pričanju susjeda, tijelo nesretne djevojke u škrinji pronašao je njezin rođak u subotu oko 12 sati.

Škrinja se, doznaje 24 sata od susjeda koji poznaju obitelj, nalazila u prizemlju ispod stubišta. Na njoj je bilo raznih stvari zbog kojih je djelovalo kao da služi za odlaganje stvari, a ne kao zamrzivač, zbog niskog stropa na mjestu gdje se nalazila nije se ni mogla otvoriti do kraja, nego samo odškrinuti.

Nakon toga odmah su kontaktirali policiju koja godinama bezuspješno traga za nestalom Međimurkom. Sestra je godinama i susjedstvo ali i obitelj uvjeravala kako nađena žena nije nestala, a ostalima je pronalazak pa i bilo kakve sumnje otežavala činjenica da je tijelo bilo prekriveno namirnicama, prenosi 24 sata.

Uz to, prema tvrdnjama izvora bliskih istrazi, Smiljana je sestru navodno na smrt pretukla.


Komentari