PRIVEDEN PREVARANT IZ DUBRAVE: Novinarki Provjerenog prijetio da će ‘završiti kao Pukanić’

FOTO: dnevnik.hr

Priveden nakon što je Nova TV prijavila prevaranta policiji zbog prijetnji novinarki.

Nakon što je Nova TV prijavila prijetnje, iz Policijske uprave zagrebačke potvrđeno je da su policijski službenici priveli osobu koja je u srijedu 29. rujna prijetila Emi Branici, novinarki “Provjerenog”, riječima: “Završit ćeš kao Pukanić”.

Prijetio joj je i fizičkim nasiljem, rekavši da bi joj mogao “prilijepit znaš kako”. Nakon toga je vulgarno pljunuo u smjeru novinarke i nazvao je “neodgojenim smećem”.

Prevarant je priveden u kući u zagrebačkoj Dubravi koju je stekao prevarom svoje žrtve, što je novinarka Ema Branica otkrila prošlog tjedna u emisiji, a pritom je, neslužbeno doznaje dnevnik.hr, izvršen i pretres.

Riječ je o prevarantu koji je promijenio spol kako bi zavodio stare i psihički nestabilne muškarce, i zatim od njihove imovine stekao korist. Ema Branica je u prevari razotkrila i falsificiranje potpisa na dokumentima kojima je stekao imovinu starijeg čovjeka koji je nakon bolesti preminuo. Prevarant je novinarki prijetio upravo zbog razotkrivanja spomenutih dokumenata.

Priča se nastavila i Ema je otkrila da dotična osoba ima preko stotinu kaznenih prijava, što je novinarki potvrdio i privatni detektiv.
“On jednostavno krade i pečate… dok ljudi koji rade tamo shvate da im nedostaje pečat, on je već napisao ne znam koliko dokumenata. Prema mom saznanju, on ima preko 120 evidentiranih kaznenih djela”, rekao je detektiv Emi, piše dnevnik.hr.

Osoba se predstavljala kao medicinska sestra Ivana Zdravka Josipa Radoš, odnosno Tito Gubić iz Bjelovara – muškarac koji je navodno promijenio spol zaveo je 78-godišnjeg Alojzija Cesara, nakon čije je smrti dotični stekao vlasništvo nad kućom u zagrebačkoj Dubravi, u kojoj je danas i priveden radi prijetnji. Također, samo tjedan dana nakon smrti, u novostečenu kuću doveo je novu žrtvu, muškarca iz Jajca kojeg je uspio uvjeriti da je s njim – trudan.

Nastavak priče o prevarantu slijedi večeras u “Provjerenom” u 22:40, kada ćete moći vidjeti kako je moguće da je muškarac koji ima više od stotinu kaznenih prijava, ali i pravomoćnu presudu na godinu i osam mjeseci zatvora, i dalje na slobodi.


Komentari