Priveden liječnik iz Zagreba koji se brani: ‘Ja sam gay, a ne pedofil!’

Ilustracija

Liječnik pedijatar iz Zagreba doživio je neugodno iskustvo kad je došao na mjesto na kojem se trebao sastati s muškarcem koje je potražio na aplikaciji “Grindr” na kojoj se upoznaju homoseksualci. Umjesto spoja dočekala ga je policija, prenosi 24 sata.

On se, naime, neko vrijeme dopisivao s njemu nepoznatim muškarcem te su dogovorili susret. No umjesto odraslog muškarca poruke je razmjenjivao s dječakom (13).

Stoga ga je policija prijavila za mamljenje djece radi zadovoljenja spolnih potreba. Članak 161. Kaznenog zakona kaže: ” Punoljetna osoba koja osobi mlađoj od petnaest godina, u namjeri da ona ili druga osoba nad njom počini kazneno djelo iz članka 158. istog zakona (riječ je o spolnoj zlouporabi djeteta mlađeg od15 godina) putem informacijsko komunikacijskih tehnologija ili na drugi način predloži susret s njom ili drugom osobom i koja poduzme mjere da do tog susreta dođe, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine”.

“Ma što vam je ljudi. Ja sam homoseksualac, a ne pedofil“, branio se osumnjičeni liječnik.

Rekao je kako se, da bi se prijavilo na aplikaciju kojom se gayevi koriste za upoznavanje, treba biti punoljetan i da nije niti slutio da bi se moglo raditi o maloljetniku, a kamoli o djetetu.

Njih dvojica nisu se niti susreli jer je policija pratila komunikaciju. Sudac istrage nije ga pritvorio već mu je odredio mjere zabrane pristupa i kontaktiranja maloljetnika te će se osumnjičeni pedijatar  braniti sa slobode.

Komentari