Pristupačne cijene i fina klopa: Ovaj zagrebački restoran morate posjetiti

Kad mi je prijatelj rekao kako postoji fenomenalan restoran s prihvatljivim cijenama u Laništu, bez imalo srama upitala sam ga je li poludio. U moju obranu, Lanište je kvart u koji nikada ne idem jer jednostavno nemam potrebe. Ako dva puta godišnje završim u Arena Centru, puno sam rekla.

Međutim, Paesano o kojem je prijatelj pričao samo je koju minutu dalje od Arene i zasigurno skriveni dijamant tog zagrebačkog kvarta.

Prostor je moderan, ali za razliku od mnogobrojnih restorana, čovjek se automatski osjeća ugodno. Tome potpomaže drvenina, jednostavni detalji kao i poštivanje prostora. Nema gorega nego kada se moraš gužvati

Moj izbor je bila piletina punjena špinatom i feta sirom u umaku s finim travama, te kao prilog njoki.

Prvo moram komentirati njoke. Za razliku od tradicionalno masnih njoka na koje naletim, ovo su pak bili mali oblačići okusa. Koliko god je meso bilo dobro, njoki su bili još i savršeniji.

Piletina je bila dobro pečena, a kombinacija špinata i feta sira fino je sjela, iako je prevladavao upravo okus špinata.

Međutim, umak s finim travama bio naprosto divan. Bilo je toliko ukusno da sam poželjela polizati tanjur.

Jedini nedostatak je salata. Dobiva se začinjena. Iako je primjerice meni odgovaralo što je bila malo kiselija, to nužno neće usrećiti jedan dio ‘jedača’. Na kraju dana, svi znaju kakvu vole salatu.

Sve u svemu, odličan restoran po prihvatljivim cijenama. Paesano je završio na mom popisu kao mjesto gdje ću se ponovo vraćati.

A za cugu nakon…

Otkriće tjedna je pak Rose Collins, koktel koji su izmislili u Boji, kafiću u Teslinoj.

Kada mi je konobar predložio jer se meni pilo nešto s ginom, moram priznati kako nisam previše očekivala.

Rose Collins se radi s malo više gina, od uobičajnog gin tonika, s rose limunadom i puno leda.

Okus je božanstven. Slatkoća limunade podiže gin, čineći je lagano slatkom ne gušeći pritom okus gina.

Idealan koktel za večer.

Upravo takvi kokteli koji su specifični za male kafiće jer su njihov ‘mučkuriš’ je nešto što nedostaje Zagrebu i hrvatskoj koktelskoj sceni. Možemo se samo nadati kako će više kafića slijediti primjer Boje.

Autor: Antonija Petković


Komentari