PRISLUŠKIVANJE U HOLDINGU Stručnjak tvrdi da je bespotrebno: ‘Mislimo da se gradonačelnik ponaša kao Ilija Čvorović’

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Ako je suditi prema najavama Uprave Holdinga, nabavljat će usluge protuprislušnog pregleda, a kako je objasnio gradonačelnik Tomislav Tomašević, “S obzirom na Uskokove optužnice bilo je svega i svačega tako da želimo unaprijediti korporativnu sigurnost”.

Sindikati su iznenađeni i odbijaju mogućnosti da je otkazna lista s imenima radnika došla od njih, a za sve su čuli preko medija.

“Jučer sam čula iz medija ali nemam nikakvu informaciju o čemu se točno radi”, iznenađeno nam je odgovorila Mirjana Kaltak, sindikalna čelnica Čistoćena upit o navodnom prisluškivanju.

Gradske stranke, jasno, protiv

Mostovci poručuju kako gradonačelnik ovim potezom otkriva da još strepi od bivše vlasti, prenosi RTL.

“Mislimo da se gradonačelnik ponaša kao Ilija Čvorović u Balkanskom špijunu. On je pun paranoje. Ono što nam je posebno sporno što će građani grada Zagreba to platiti. To je kao da ja gradski zastupnik imam neke sumnje i naručim tu provjeru i da tražim od građana Zagreba da to plate”, smatra Marko Sladoljev, predsjednik Kluba gradskih zastupnika Mosta.

S tim se slažu i u HDZ-u.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

“Ima li bubica u zagrebačkom holdingu ili ih samo u glavi oni koji ih traže novo je pitanje koje dolazi iz te gradske mega tvrtke. Smatramo potpuno neopravdanim ulagati 190 tisuća kuna u nešto kada zagrebački holding trpi milijunske gubitke”, pojašnjava predsjednik zagrebačkog HDZ-a, Mislav Herman.

Korporativna sigurnost

Kako je rekao gradonačelnik, ne događa se ništa neobično u Holdingu, već “povećavaju korporativnu sigurnost. “

Kako je za RTL objasnio Ante Letica, stručnjak za sigurnost – teško da će išta napraviti s protuprislušnim pregledom.

“Mislim da oni s time ne mogu ništa i ako nađu nešto. Oni ne mogu s tim ništa jer bi trebali pozvati policiju i DORH jer se radi o teškom kaznenom djelu neovlaštenog prisluškivanja. Za protuprislušni pregled mislim da im ne treba dozvola zaposlenika, ali ne znam kako je to regulirano u internim aktima “, objašnjava Ante Letica, stručnjak za sigurnost.


Komentari