PRIPUZ IZNIO SVOJU OBRANU U AFERI AGRAM: ‘Tih dana na ulicama Zagreba vladao je kaos…’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Poduzetnik Petar Pripuz ovog je ponedjeljka iznio svoju obranu na Županijskom sudu u Zagrebu te odbacio optužbe za trgovanje utjecajem u aferi Agram. Podsjetimo, nakon smrti bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, Pripuz je postao prvooptuženi u spomenutoj aferi.

“Nisam počinio kazneno djelo koje mi se stavlja na teret”, izjavio je Pripuz na sudu te kao i drugi optuženici odbacio pružbe da je Grad bez javnog natječaja Pripuzovu CIOS-u dodijelio posao zbrinjavanja otpada.

Dodao je i da ostaje pri iskazu iz još 20. studenog 2014. godine kada se provodila istraga. Ustvrdio je da nije tajna da je bio Bandićev prijatelj i prije nego što je on postao gradonačelnik 2000. godine. Pripuz je otkrio i da nije on inzistirao na ugovorima s gradom već tadašnji direktor Holdinga Slobodan Ljubičić i gradonačelnik Bandić.

 “Tih dana na ulicama Zagreba vladao je kaos, jer se otpad nije odvozio. Građanima Zagreba morao se osigurati čisti grad. Kada su me zvali iz Zagrebačkog holdinga pristao sam se uključiti iako sam strahovao da ću imati problema”, izjavio je Pripuz na sudu i dodao da je bježao od poslovnih odnosa s Gradom prvenstveno zbog spoemnutog prijateljstva.

Podsjetimo, otpužnicu je USKOK sudu predao sredinom prosinca 2015. Pored pokojnog gradonačelnika i Pripuza za sudjelovanje u aferi sumnjiči se još 15 suradnika i poslovnih partnera gradskih tvrtki.

U ožujku 2018. godine sud je potvrdio sedam točaka otpužnice za nezakonitosti na štetu Grada. Tri točke vezane uz zbrinjavanje otpada tada su vraćene tužiteljstvu na doradu te su potvrđene tek krajem listopada 2019. godine. Postupak protiv Bandića obustavljen je s obzirom na to da je preminuo krajem veljače ove godine.

Također, natječaj za zbrinjavanje glomaznog otpada na koji se prijavila i jedna od Pripuzovih tvrtki, poništila je nova vlast u kolovozu. Tomašević je tada istaknuo da će navedeni posao raditi gradsko poduzeće Čistoća, nakon nabave drobilice.

Komentari