Pripremite se: Vrijeme će se ovog tjedna poigrati nama

FOTO: Wiki

Čini se da ćemo ovaj tjedan disati na škrge.

Ponedjeljak iza nas bio je vruć i suh, a temperature su se penjale do 32 stupnja. I u utorak će se ovako pakleno vrijeme nastaviti, na nebu ne bi trebalo biti ni oblačka, a najviša dnevna temperatura biti će 31 stupanj. Najniža temperatura u utorak će biti čak 19 stupnjeva, a vjetar će biti slab do umjeren istočni.

U srijedu preokret, stiže kiša i niže temperature koje neće prelaziti 23 stupnja. Vjetra neće biti, al nemojte zaboraviti kišobran za ovo dobrodošlo osvježenje.

Četvrtak će ponovo biti paklen s temperaturama do 29 stupnjeva i pretežno sunčanim vremenom. Ni prek kraj tjedna vjetar neće puhati stoga se pripremite i tražite hlad gdje god da jeste. Ni kraj radnog tjedna neće biti ništa više osvježavajuć. U petak će živa u termometru pokazivati 32 stupnja, a na nebu bi se tu i tamo mogao pojaviti pokoji oblak, dok vjetra ponovo neće biti.

Subota će također biti vruća s temperaturom do 30 stuonjeva i pretežno sunčanim vremenom. Vjetra ponovo neće biti da nam barem malo olakša te vrućine. Nedjelja će biti za stupanj hladnija, odnosno najviša dnevna temperatura biti će 29 stupnjeva, a mogući su i prolazni oblaci, te slab do umjeren istočnjak.

FOTO: Meteo.hr
FOTO: Meteo.hr

Savjeti za paklene dane

Sa sobom uvijek imajte dovoljno tekućine, najbolje vode ili čaja. Osobe sa zdravstvenim problemima, pogotovo srčanima, trebale bi izbjegavati dug boravak na vrućinama, baš kao i osobe starije životne dobi.

Oblačite prozračne materijale i koristite sredstva za zaštitu od Sunca, te se držite hlada gdje god možete.


Komentari