Pripremite se na kaos u javnom prijevozu: Za vikend Novi Zagreb ostaje bez tramvaja, a neke linije voze zaobilazno

Luka Stanzl/PIXSELL

Zbog postavljanja električnih stupova na Aveniji Dubrovnik u nedjelju 16. kolovoza, od jutarnjeg izlaza do 12 sati, bit će obustavljen tramvajski promet Novim Zagrebom.

Umjesto tramvaja bit će produžena izvanredna autobusna linija 609 koja će prometovati na dionici Savski most – Zapruđe – Ulica grada Vukovara, uz napomenu kako se autobusi neće zaustavljati na stajalištu Most mladosti u oba smjera kao ni na stajalištu Borovje u smjeru grada.

Autobusna linija “Savski most – Zapruđe – Ulica grada Vukovara” prometovat će pojačanim intenzitetom u odnosu na izvanrednu liniju 609.

Za vrijeme izvođenja radova, tramvajska linija 14 vozit će skraćeno od Mihaljevca do Savskog mosta.

Također, zbog građevinskih radova koji uvjetuju zatvaranje za promet južnog dijela Draškovićeve ulice, tramvajske linije 4, 9 i 13 će u nedjelju, 16. kolovoza prometovati djelomično izmijenjenim trasama u oba smjera.

Linija 4:

  • Savski most – G|avni kolodvor – Branimirova – Branimirova tržnica – Šubićeva – Kvaternikov trg – Dubrava – Dubec

 Linija 9:

  • Ljubljanica – Savska – Frankopanska – Trg bana Josipa Jelačića –  Trg žrtava fašizma – Borongaj

Linija 13:

  • Žitnjak – Ulica grada Vukovara – Savska – Trg bana Josipa Jelačića – Glavni kolodvor – Branimirova – Branimirova tržnica – Šubićeva – Kvaternikov trg.

Autobusna linija 132 (Savski most – Goli Breg – Brezovica) će od ponedjeljka, 17. kolovoza u 20 sati do utorka, 18. kolovoza u 7 sati, prometovati do i od okretišta u Hrvatskom Leskovcu, zbog radova na željezničko – cestovnom prijelazu u Ulici Mirka Bedeka.

Stanovnici naselja Brezovica, Demerje, Goli Breg u navedenom periodu mogu koristiti autobusne linije broj 161 i 162.

Gužve na gradskim cestama će biti još žešće! Ljetni radovi u središtu se produljuju, a Zagrepčani se vraćaju s godišnjih


Komentari