PRIPREMITE PUTOVNICE! Nakon Ryanaira, stiže nam još jedna aviokompanija i direktna linija prema hit europskom odredištu

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Popularna irska aviokompanija Ryanair u srijedu će obaviti prvi let prema Zagrebu, a uskoro će u prodaju pustiti i karte za 15. međunarodnu liniju iz Zagreba.

Naime, portal Croatian Aviation piše kako je riječ o liniji Zagreb-Sofija-Zagreb, a ona će početi prometovati u rujnu. Tada se očekuje i da će Ryanair otvoriti bazu u Zagrebu.

Linija će prometovati od 4. rujna dvaput tjedno između Zagreba i Sofije, utorkom i subotom, a trebala bi prometovati i tijekom zime.

Ryanairova linija Brussels Charleroi – Zagreb – Brussels Charleroi, prva od njih 15, u srijedu će imati prvu rotaciju, a prometovat će srijedom u nedjeljom do rujna. Od rujna će biti dodan još jedan tjedni let – petkom. Za sada booking nije visok pa će na prvom letu biti samo 52 putnika, unatoč iznimno povoljnoj cijeni karte koja iznosi tek – pet eura.

Osim toga, sredinom lipnja Ryanair će pokrenuti liniju Milan Bergamo – Zagreb – Milan Bergamo. Ona će prometovati četiri puta tjedno, i to utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom.

Za danas je zakazan i prvi dolazak portugalskog nacionalnog prijevoznika Tap Air na redovnoj liniji Zagreb-Lisabon, a na tom će letu biti 72 putnika. Od 4. lipnja, odnosno u petak, dolazi nam i španjolska Iberia s linijom iz Madrida.

Nova linija prometovat će tri puta tjedno – srijedom, petkom i nedjeljom. Polazak iz Zagreba bit će u 13:25, a predviđeni dolazak u Lisabon je u 15:50. Iz Lisabona letovi polaze u 8 sati ujutro s planiranim dolaskom u Zagreb u 12:05.

“Ovo dodatno učvršćuje položaj Lisabona kao najboljeg europskog čvorišta jer su letovi za Zagreb usklađeni s našom razgranatom mrežom letova u Americi i Africi. Pokretanje ove nove linije također je važan znak oporavka u sektoru turizma i zrakoplovstva. Jačamo svoju predanost tako što garantiramo svim putnicima čisto i sigurno okruženje u svim fazama putovanja i fleksibilnu politiku rezerviranja karata”, izjavio je glavni direktor Sektora prihoda i razvoja ruta u TAP Air Portugalu Arik De.

“Dodatno ojačana pozicija Zračne luke Franjo Tuđman”

“Drago nam je vidjeti TAP Portugal u Zagrebu nakon pet godina stanke,” rekao je voditelj razvoja ruta u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb Yavuz Aytis. On smatra kako će se ponovnim pokretanjem linije Zagreb-Lisabon dodatno ojačati pozicija Zračne luke Franjo Tuđman kao “ulaznih vrata” u jugoistočnu Europu.

TAP je vodeća portugalska zrakoplovna kompanija, a član je globalnog zrakoplovnog udruženja Star Alliance od 2005. godine. U prometu je od 1945. godine, a središte joj je u Lisabonu, privilegiranoj pristupnoj platformi u Europi – na križanju s Afrikom, Sjevernom, Srednjom i Južnom Amerikom.


Komentari