PRIPREMITE KOKICE Za Uskrs vas na malim ekranima očekuju dobro poznati klasici i Ples sa zvijezdama

Foto: Press

Nakon bogate uskršnje trpeze, valja i malo odmoriti, a ako nemate ideju što gledati s najmilijima, u nastavku doznajte što je za gledatelje pripremio HRT i Nova TV.

Uskršnja misa i dokumentarni film o zagrebačkoj katedrali na HRT-u

Misu predvođenu kardinalom Bozanićem možete pogledati na Prvom programu HRT-a.

“Kardinal Bozanić predvodit će Uskrsnu misu iz bogoslužnog prostora bl. Alojzija Stepinca, uz zagrebačku zgradu Bogoslovije. Prijenos slijedi u nedjelju u 10 sati, a urednik i komentator je Dragutin Siladi. Nakon mise ne propustite emisiju Pozitivno, a u 11.55 na Prvom na rasporedu je papino obraćanje Urbi et Orbi (Gradu i svijetu)”, navode iz HRT-a.

U poslijepodnevnim satima, također na HTV1, emitirat će se drama Put inspiriranu hodočašćem – snažnu priču o obitelji, prijateljstvu i promjenama koje doživljavamo u životu. U 20. 10 sati sve o povijesti Zagrebačke katedrale možete doznati u dokumentarnoj seriji Hrvatske katedrale, a u 21.10 sati u dokumentarnom filmu Tko je napisao Bibliju? očekuje vas fascinantno arheološko i znanstveno istraživanje te krećemo ususret najuglednijim stručnjacima za Bibliju kako bismo pokušali odgovoriti na temeljno pitanje: Tko je napisao Sveto pismo?

“Na HTV2 u 11.45 putujemo u potrazi za pisanicama, a potom odlazimo tragom najboljih uskrsnih jela na području između Gornje Franačke (Bavarska), Tirola (Južni Tirol) i doline rijeke Pielach u Donjoj Austriji, a u 19.20 slijedi snimka koncerta kojim nam ansambl Lado čestita Uskrs novim vokalno-instrumentalnim programom”, stoji u najavi programa.

U ponedjeljak, 18. travnja, na Trećem u 20.05 emitirat će se koncert Uskrs u ozračju tambure. Izvodi ga Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem Igora Kudeljnjaka u crkvi Bl. Augustina Kažotića u Zagrebu.

Biblijski klasik i Ples sa zvijezdama na Novoj TV

Ljubitelji Ben-Hura iz 1959. neće biti zakinuti ni ovoga Uskrsa za epski filmski spektakl, jer će Doma TV na sam Uskrs, emitirati ovaj Oscarom nagrađen film. Za to vrijeme će se na Novoj TV emitirati biblijski dramski film Pavao, Kristov apostol koji prati priču o Pavlu koji je bio poznat kao nemilosrdni progonitelj kršćana netom prije što se sam obratio na kršćanstvo.

Na kraju, ljubitelji plesa i popularnog zabavnog showa Ples sa zvijezdama uskršnju večer moći će provesti uz specijalnu šestu epizodu koja će pratiti tematiku blagdanskog okruženja. I dok će voditeljska palica ostati nepromijenjena te će gledatelje kroz emisiju voditi zabavni duo Maja Šuput i Igor Mešin, zvijezde će u ovoj emisiji plesati s drugim mentorima.

Ovim povodom neće biti eliminacija ali će žiri i dalje ocjenjivati plesački performans parova te će gledatelji moći glasati za svoje favorite. Par s najviše bodova će u sljedećoj emisiji dobiti dodatna dva boda koja se prebacuju u sljedeći krug. Sve je spremno za specijalno izdanje Plesa sa zvijezdama, a tko će ovoga puta oduševiti novim plesnim pokretima ostaje za vidjeti.


Komentari