PRIPREMITE KIŠOBRANE! Bit će vruće i sparno, ali popodne bi nas moglo dočekati iznenađenje. Na oprezu trebaju biti i vozači

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Zagrepčani, danas računajte na pretežno sunčano, vrlo toplo i sparno vrijeme. Na širem području grada ujutro lokalno kratkotrajna magla, a popodne su mogući pljuskovi. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka od 26 do 28 °C.

I diljem zemlje bit će pretežno ili djelomice sunčano i vrlo toplo. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Uz jači dnevni razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina, ponajprije u dijelu središnje i gorske Hrvatske te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Vjetar većinom slab, na Jadranu sredinom dana i popodne uz obalu umjeren jugozapadnjak, prema otvorenome moru sjeverozapadnjak, a navečer mjestimice bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 °C.

Stanje na cestama

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Ponegdje ima magle. Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Komentari