Pripazite na svoju djecu: ‘Voze po sredini ceste šarajući lijevo-desno, preletavaju sve pješačke prijelaze i ne gledaju cestu uopće’

Pexels

Grupa djece svaki se dan u popodnevnim i večernjim satima neoprezno vozi biciklima po gradu ne poštujući prometna pravila i izlagajući se opasnosti, upozorio je član Facebook grupe “Zaprešić bez cenzure“, sa čime su se složili i mnogi drugi članovi.

Da cesta nije mjesto za dječju igru – opće je poznato. To je jedna od prvih stvari na koju roditelji upozoravaju djecu. Ipak, ili zbog manjka upozorenja ili jednostavno razigranosti i neposlušnosti djeteta – često se dogodi da ne slušaju ovaj dobronamjeran savjet roditelja.

Takvih “klinaca”, naravno, ima i u našoj izrazito prometnoj metropoli.

“Pozdrav,

Htjela bih sve vozače upozoriti na grupu klinaca koja se svaki dan u popodnevnim i večernjim satima vozi biciklima po gradu. Ima ih preko 15 i pretpostavljam da imaju 14-16 godina. Voze se po cesti (sredinom ceste, šaraju lijevo-desno), preletavaju sve pješačke prijelaze i ne gledaju cestu uopće. Neki dan su meni osobno izletili na kružnom toku kod Trajbara bez imalo stajanja i gledanja ide li neki auto. Nakon sto sam im rekla da pripaze kako se voze i da imaju biciklističku stazu odmah pored bezobrazno i vulgarno su mi odgovorili.
Eto molim vozače da pripaze malo i naravno molim roditelje ili te klince da pripaze na to jer netko će ozbiljno stradati ako se ovako nastave voziti.
Lijep pozdrav!”, upozorio je član Facebook “Zaprešić bez cenzure”.

Sudeći po komentarima ispod objave: “Meni je klinac prošli tjedan opo na cestu u šibicama dobro pa sam vidjela da se glupiraju po nogostupu i usporila,gledo je iza i nabio se u malog ispred sebe i ode na cestu užas a tak je mogo pod auto”, “Nadam se da koji citaju ove komentare ima i koji roditelj od te djece jel jucer navecer oko 20 sati su stajali kod kanadskog kod spara i uopce se nije moglo prolaziti a neki od njih su dijete skoro udarili dijete na zebri”, “Srijeda oko 20 h, glupiranje po cesti prema Lidlu, pa po brzoj cesti, po dućanu.
Kasnije kad netko nastrada, vozača automobila će popljuvati gdje je gledao i zašto nije pazio. I kriviti za nesreću.”, “Trebala bi malo pripazit policija dik se ne dogodi sra***”, to nije prvi takav slučaj, a građani su zabrinuti za njihovu sigurnost!


Komentari