Prioriteti? Dok se u Saboru postavljaju novi parketi, bolnice su nam u raspadnom stanju

Goran Jakus/PIXSELL

 Kolege ministra Kujundžića odlučili su se na sanaciju Sabora.

U jučerašnjem intervjuu za Hinu, ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je kako je većina zagrebačkih bolnica toliko stara i derutna da u njih više nema smisla ulagati, jer je to krpanje rupa i bacanje novca.

“Krpati Vinogradsku, Klaićevu, Draškovićevu, Merkur i Sveti Duh je gašenje požara i zatvaranje očiju jer to znači da za 20 godina nećemo imati doslovce ništa”, pojasnio je Kujundžić u kontekstu njegove ideje da dovrši izgradnju Sveučilišne bolnice u Blatu.

Za to vrijeme, kolege ministra Kujundžića odlučili su se na sanaciju Sabora jer je “parket dotrajao, a zidovima bi dobro došao sloj nove boje, baš kao i vratima i prozorima.”

Tako su iz Sabora naveli, prema procjeni dotrajalosti određenih unutrašnjih dijelova zgrade Sabora, koju su načinile stručne službe Ureda za opće poslove i Sabora, te popisu prioriteta za sanacijske radove tijekom ljetne stanke raspisani su javni pozivi za dostavu ponuda za elektroinstalaterske, stolarske, parketarske, soboslikarske i ličilačke radove, koji su objavljeni na mrežnim stranicama Sabora.

S druge strane, poprilično su dotrajale i bolničke sobe, primjerice u KB Sveti Duh gdje na Odjelu za porodništvo trudnice danima spavaju na plahtama umrljanim krvlju jer bolnica jednostavno nema dovoljno plahti za promjeniti.

>>>PRAVI HOROR U ZAGREBAČKOM RODILIŠTU: Trudnice danima spavaju na KRVAVIM PLAHTAMA! (FOTO)

Također, na Odjelu za ginekologiju i humanu reprodukciju, gdje leže trudnice koje čuvaju trudnoću, dolazi samo jedan WC koji je dotrajao više nego li parketi u zgradi Sabora.

A kako je i sam ministar Kujundžić kazao, alarmantno je stanje i u drugim zagrebačkim bolnicama, pa tako u Petrovoj pojedini odjeli izgledaju poput prostorija iz horora, dok se na odjelu za ortopediju na Šalati urušava strop.

Izabrani su najpovoljniji izvođači radova čija ukupna cijena iznosi približno 900.000 kuna, objasnili su iz Sabora preko Službe za medije.

Koliko bi se bolničkih plahti moglo kupiti za navedenu povoljnu cijenu?

 


Komentari