Primili ste SMS o izborima u Zagrebu: Evo što vam je činiti

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Pojedini su građani već sada počeli primati poruke o drugom krugu izbora u Zagrebu.

Iako smo još daleko od predizborne šutnje, a neke stranke još nisu ni istaknule svoje kandidate ovdje se putem SMS poruke građane spoziva da odaberu između Anke Mrak Taritaš ili pak Milana Bandića. Vezano za ovu situaciju koja mnogim građanima zadaje glavobolje obratili smo se HAKOM-u.

20.02.2017., Zagreb -  S telefonskog broja +385989735916 na mobilne uredjaje hrvatskih gradjana stize SMS anketa o drugom krugu izbora za gradonacelnika Grada Zagreba. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
S telefonskog broja +385989735916 na mobilne uređaje hrvatskih građana stiže SMS anketa o drugom krugu izbora za gradonačelnika Grada Zagreba.
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

“U konkretnom slučaju radi se o anketiranju korisnika koje nije regulirano Zakonom o elektroničkim komunikacijama jer ne predstavlja promidžbu  ni prodaju, ali bi se ono moralo provoditi na način da se zna tko provodi anketu, odnosno ne bi se smjelo provoditi s neregistriranih brojeva. U navedenim slučajevima, ako građani ne žele odgovarati na postavljena pitanja, predlažemo da zamole anketare da ih se više ne kontaktira, odnosno takav poziv se može jednostavno prekinuti, a u slučaju zaprimanja SMS poruke istu treba zanemariti”, poručili su.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Ako korisnik smatra da se radi o neželjenoj elektroničkoj komunikaciji svoju prijavu može uputiti na adresu elektroničke pošte [email protected][/box]

 


 

Komentari