Primaju stotine poziva građana: Zagrepčani, evo što vam poručuju vatrogasci

FOTO: Dražen Komar

Nevrijeme u Zagrebu uzelo maha.

Poslije 16 sati u Zagrebu je počelo najavljeno grmljavinsko nevrijeme. Nad gradom se smračilo, a poslijepodne je popraćeno jako grmljavinom i obilnom kišom, ponegdje i tučom.

Većina građana veselila se toliko iščekivanom osvježenju koje će, nažalost,trajati samo danas, a već se sutra vraćaju ljetne temperature bez oborina.

Građani su na društvenim mrežama podijelili brojne fotografije nevremena u svojim kvartovima. U Španskom je poplavljen Trg Ivana Kukuljevića, a u Gajničani sugrađane pozivaju na picigin.

Poplavljene ulice

Međutim, stanje u prometu je otežano. Kiša, ponegdje i izraženija, usporava promet. Odstupanja od voznog reda, dodatno zbog radova na trasi, bilježimo na linijama terminala Savski most.

Zbog poplave na križanju Škorpikove ulice i Aleje Bologna, kod cementare u Podsusedu, policajci PU Zagrebačke zaustavili su promet.

Autobusne linije koje kreću s terminala Črnomerec 123 (Črnomerec – Podsusedsko dolje), 172 (Črnomerec – Zaprešić) i 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) do daljnjega ne prometuju do svojih odredišta.

Vatrogasci na usluzi

Zagrebački vatrogasci zbog obilne kiše primaju stotine poziva, a građanima su se obratili i putem društvenih mreža te naglasili kakvi problemi su prioritet, odnosno rješavanju istih. Sve raspoložive ekipe su na terenu.

“Prolom oblaka u Zagrebu! Nevrijeme s grmljavinom nadvilo se nad grad, uz kišu pada i tuča. Vatrogasci Zagreb primaju stotine poziva građana.
Sve raspložive ekipe su na terenu. Molimo vas da broj telefona 193 zovete samo u krajnjoj nuždi i da najkrače moguće opišite Vaš problem. Znamo da je Vama 5 cm vode u dvorištu ili podrumu veliki problem no prvo se rješavaju objekti javne namjene, prometnice i neposredno ugrožene osobe.
Molimo predstavnike medija da ne zovu i zauzimaju liniju, informacije ce biti dostupne kasnije.
Dijelite dalje”, napisali su na Facebooku iz Vatrogasne postrojbe Zagreb.


Komentari