Prilika za Zagrepčane svih uzrasta: Pravo vrijeme za jahanje je – sad!

Topli proljetni dani zovu na izlazak iz stana i boravak u prirodi, a nerijetko se djeca i odrasli odluče na aktivnost koja će im omogućiti da se zabave, opuste, ali i nauče nešto novo. Jedna od aktivnosti za koje je upravo ovo ugodno sunčano vrijeme idealno za isprobati definitivno je jahanje. Konjički klub Sokol Dupci nalazi se u Novom Zagrebu, 15-ak minuta vožnje od centra metropole, i nudi pregršt programa za sve uzraste – bez obzira na to susrećete li se prvi put s konjem ili se pripremate za natjecanja.

Uz standardne škole jahanja koje traju tokom cijele godine, ono što izdvaja ovaj klub od klasičnih konjičkih klubova je organizacija ljetnih kampova za djecu školskog uzrasta koji uključuju jahanje, učenje kako pravilno brinuti o konju te druge edukacije putem prezentacija i zabavnih radionica. Prva dva kampa zakazana su za termine od 17. do 22. lipnja te od 24. do 29. lipnja ove godine, a svaki sljedeći održat će se po popunjenju grupe. Sva djeca sanjaju o tome da imaju svog konja, a sad imaju priliku doživjeti to i u stvarnosti jer je svakom polazniku dodijeljen njegov konj o kojem tijekom kampa mora brinuti i na kojem uči jahati, naravno uz neprestani nadzor stručnih i licenciranih trenera. U sklopu kampa za male polaznike organizirani su i razni izleti, a osim novog znanja o ovim plemenitim životinjama, djeca će otići kući s novim poznanstvima i prijateljima.

Ono što posebno veseli roditelje koji rade dok su djeca na praznicima i olakšava im planiranje aktivnosti za najmlađe je mogućnost da mali jahači tijekom ljeta ostanu u klubu i nakon treninga te se druže s ostalom djecom cijeli dan. Sve aktivnosti u klubu odvijaju se pod nadzorom stručnih osoba tako da roditelji mogu bezbrižno dovesti djecu na jahanje i odvesti ih nakon posla.

Više detalja o Konjičkom klubu Sokol Dupci i informacijama o programima nalazi se na službenoj webFacebook stranici.


Komentari