PRIKUPLJENO 1,2 MILIJUNA KUNA: Koncert s Trga bana Jelačića gledala cijela Hrvatska (FOTO)

TRG KONCERT
Sanjin Strukic/PIXSELL

Rođendanski koncert HRT-a okupio je na glavnom zagrebačkom trgu okupio je mnoštvo Zagrepčana. 

Hrvatska radiotelevizija je svoj rođendan, 90 godina radija i 60 godina televizije, zaokružila velikim donatorskim koncertom organiziranim pod naslovom “Svi za Vukovar”. U nedjelju navečer su na glavnom zagrebačkom trgu nastupale brojne zvijezde hrvatske estrade,  Tony Cetinski, Ivan Zak, Colonia, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Gabi Novak, Radojka Šverko, Tereza Kesovija, Jacques, Massimo, Vanna i mnogi drugi. Na donatorskoj akciji za obnovu vukovarskog Vodotornja prikupljeno je ukupno 1,2 milijuna kuna, a gledatelji izravnog prijenosa koncerta s glavnog trga zvali su iz cijele Hrvatske. 

Indira Radić colonia
Sanjin Strukic/PIXSELL
MASSIMO SAVIĆ TRG
Sanjin Strukic/PIXSELL

Donatorsku akciju za obnovu vukovarskog Vodotornja pokrenuo je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je rekao da kada smo zajedno i vjerujemo u nešto, samo je nebo granica. “To smo dokazali 1991. i uopće ne sumnjam da ćemo to dokazati i sada. To je poruka ovog projekta i drago mi je da smo okupili cijelu Hrvatsku” rekao je Penava.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio svima koji su se u akciju uključili svojim donacijama i podsjetio da je Zagreb u Domovinskom ratu bio logistika za cijelu Hrvatsku. “Ono što je Zagreb učinio za Vukovar je malo u odnosu na ono što je Vukovar učinio za Hrvatsku. Želim da Vlada održi sjednicu u Vukovaru i donese odluke i da će za pet godina Vukovar izgledati kao Jelačić plac”, kazao je Bandić.

koncert publika
Sanjin Strukic/PIXSELL

U pozivnom centru prikupljala su se sredstva za obnovu vukovarskog Vodotornja, a uzvanici iz političkog, kulturnog, sportskog i društvenog života Hrvatske odgovarali su na pozive građana.  “Vukovarski vodotoranj simbol je otpora i pobjede u Domovinskom ratu i zajedništva u budućnosti,” poručio je potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Tepeš.

Vodotoranj će se izvana konzervirati, a iznutra će se izgraditi panoramsko dizalo, vidikovac i memorijalna soba. Oko Vodotornja će se urediti memorijalni park s dječjim igralištem te amfiteatar s pozornicom i pogledom na Dunav, piše HRT.hr. 

>>>ZAGREPČANI, PRIPREMITE SE ZA VELIKI SPEKTAKL: Večeras na glavnom trgu HRT slavi dvostruki rođendan! (FOTO)


Komentari