Obustavlja se izvršenje Odluke o ukidanju mjere roditelj – odgojitelj: Isplate se nastavljaju i nakon 1. svibnja

Foto: Zagreb.info

Visoki upravni sud donio je Odluku o obustavljanju izvršenja Odluke o ukidanju mjere roditelj – odgojitelj koja se odnosi na oko 5800 korisnika obuhvaćenih mjerom.

“Visoki upravni sud poništio je odluku o ukidanju mjere sve do ocjene njene zakonitosti”, rekao je Ivica Lovrić bivši pročelnik Ureda za obrazovanje i sadašnji savjetnik gradonačelnika Tomaševića.

On je odluku suda dočekao s roditeljima – odgojiteljima ispred zgrade Visokog upravnog suda.

“Oni korisnici koji imaju rješenja za sudjelovanje u mjeri, a koje su primili proteklih godina, od 1. svibnja se nastavlja isplata”, objavio je Lovrić i dodao da to vrijedi za sve korisnike mjere.

“Ja sam osobno iznimno zadovoljan, tu mjeru koju je donijela Skupština na prijedlog gradonačelnika Tomaševića smatram štetnom i neetičnom. Radostan sam jer je Visoki upravni sud donio tu odluku, koja je prema meni, štetna i nezakonite”, zadovoljan je bio Lovrić i okupljeni roditelji – odgojitelji.

Kazao je i da će odluka Visokog upravnog suda “donijeti mir oko 20 tisuća djece i preko pet tisuća roditelja”.

“Donijet će mir za brojne zagrebačke roditelje koji ove godine upisuju djecu u vrtić po prvi puta, a koji nisu obuhvaćeni mjerom”, rekao je Lovrić, pa pojasnio.

“To će nam olakšati situaciju, aktualna vlast ne čini ništa, ne gradi vrtiće, a postojeći kapaciteti vrtića bit će dostatni za sve roditelje u radnom odnosu koji ove godine prvi puta upisuju djecu u vrtić”, rekao je Ivica Lovrić.

Odluka o zakonitosti

Pravnu stranu ove odluke objasnila je odvjetnica koja je predstavljala roditelje-odgojitelje na Visokom upravnom sudu.

“Sud je prihvatio sve razloge iz prijedloga za obustavu rješenja, a to je da se radi o velikom broju korisnika, prihvatio je i razlog da će se u slučaju stupanju na zakon napraviti velika šteta roditeljima obuhvaćenima tom mjerom, rekla.

Obustava će trajati koliko će sudu trebati vremena da donese odluku o zakonitosti jer se radi o složenom postupku, najavila je odvjetnica.

“Vjerujem da će Visoki upravni sud donijeti pozitivnu odluku i ukinuti Odluku o ukidanju mjere.”

Uskoro opširnije…


Komentari