Prijedlog zagrebačkog Mosta jednoglasno podržan: Kuže zaslužuje svoj trg u Zagrebu!

Slavko Midzor/PIXSELL

U srijedu, 20. prosinca, s početkom u 10 sati održana je sjednica Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova. Na Dnevnom redu se našao Prijedlog zaključka o imenovanju ulice Janka Bobetka, Inicijativa za imenovanje ulice Alekse Kokića na prijedlog Neovisnih za Hrvatsku te prijedlozi za Fond imena Vinko Tomljanović i Velimir Kljaić na prijedlog gradskog zastupnika iz redova HDZ – a Kazimira Ilijaša. Na Dnevni red je uvršten i prijedlog za Fond imena Josip Kuže na inicijativu zagrebačkog Mosta nezavisnih lista, uz podršku predsjednika Odbora, Zlatka Hasanbegovića.

Nakon što je zaključen Prijedlog o imenovanju ulice Janka Bobetka koji bi se trebao naći pred Gradskom sskupštinom, te je prihvaćena inicijativa Neovisnih za Hrvatsku za imenovanje ulice Alekse Kokića, Odbor je raspravljao o prijedlozima za Fond imena.

Članovi Odbora jednoglasno su podržali Ilijašev prijedlog da se u Fond imenovanja naselja, ulica i trgova uvrste dvojica velikana Hrvatskog sporta-rukometa Velimir Kljaić i Vinko Tomljanović.

Jednoglasno je podržana i inicijativa zagrebačkog Mosta da se ime Josipa Kužea uvrsti u fond imena za imenovanje gradskog parka.

“Rad gospodina Kužea bio je prožet dubokom vezom s navijačima Dinama. Bio je jedan od njih. Osim što je bio vrhunski nogometaš i trener, važna je i njegova uloga u legendarnoj utakmici 13.5.1990. kada je osobno stao u zaštitu navijača. Ona je ostala duboko u sjećanju svakog navijača, koji mu to nisu zaboravili do danas. Baš zato smatramo da je svojim postupcima zaslužio da mu se Grad Zagreb oduži na taj način”, obrazložio je saborski zastupnik Mosta, Marko Sladoljev, na Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova.

Također je predložio razmatranje mogućnosti da se po Josipu Kužeu imenuje park koji se nalazi ispod Dinamovog stadiona, između istočne i sjeverne tribine.

 


Komentari