‘Prije bih ja skočio s vrha zgrade nego da svom Gromu napravim išta nažao’: Javio se vlasnik psa koji je pao s krova i slomio šape

PIXABAY/ilustracija

Šestogodišnji križanac staforda Grom, koji je u nedjelju pao s krova Državnog ureda za reviziju u centru Zagreba, dobro se oporavlja i već može hodati, piše Jutarnji list. Gromu su u padu ozlijeđene prednje šape, od kojih je jedna slomljena i čeka na operaciju.

Njegov vlasnik zove se Marko Jandrić, ima 26 godina, i uz Groma ima još i mješanke Pilu i Piksi. Kaje se zbog postupaka koji su neizravno doveli do Gromovog pada i obećava ga nositi na rukama sve dok se ne oporavi. Grom je pao 12 metara s krova zgrade gdje je Marko često znao otići s njime, za što su ga prozvale brojne udruge za zaštitu životinja i traže da ga se kazni. Marko je svjestan da pritom nije razmišljao dugoročno.

“Vodio sam ga na krov ne razmišljajući o posljedicama. Išli smo ponekad na terasu Državnog ureda koja se nalazi odmah do našeg krova, ali inače je na prozoru bila zaštita. Znalo se i ranije dogoditi da je pobjegao na krov, no nikada se nije ništa loše dogodilo. Sve do sada”, ispričao je Marko za Jutarnji list.

Marko živi u stanu od 70 kvadrata s roditeljima, dvije sestre i bolesnim bratom koji je zadnjih 10 godina prikovan za krevet. Komunalni redari provjerili su primjerenost smještaja pasa u stanu te njihovu dobrobit, no nisu pronašli nikakve zamjerke.

“Ne mogu bez pasa. Oni su mi bolji prijatelji od ljudi. Čim se meni nešto dogodi ili nekom iz obitelji, oni su tu, daju nam podršku. Čak i mom bratu koji je bolestan pružaju neku vrstu terapije svojim prisustvom. Uvijek se nasmiješi kada ih vidi u svojoj sobi i bio je jako tužan kada je čuo da se Grom ozlijedio. Zato sam još više uvjeren da se nešto ovakvo ne smije ponoviti”, kaže Marko.


Komentari