Prije 75. godina Zagreb se oslobodio kandži fašizma, a aktivisti su to proslavili projekcijom na skulpturi posvećenoj žrtvama

Aktivisti Radničke fronte čestitali su Zagrebu, odnosno ‘Nepokorenom gradu’ 75. obljetnicu oslobođenja od fašizma projekcijom na skulpturi posvećenoj zagrebačkim žrtvama.

Aktivisti su sinoć, uoči 75. obljetnice Dana oslobođenja Zagreba, na južnom završetku zagrebačkog Strossmayerovog trga projicirali čestitku ‘Nepokorenom gradu’. Čestitka je projicirana na ‘Strijeljanje talaca‘ Frane Kršinića, skulpturu postavljenu 1954., koja je posvećena svim žrtvama fašističkog terora s područja Zagreba.

“Danas smo svjedoci sve veće rehabilitacije onih koji su bili provoditelji terora, kao i njihovih sljedbenika. Htjeli smo podsjetiti na žrtve koje je Zagreb podnio u borbi protiv fašizma kako bismo upozorili na zabrinjavajuće pojave, ali i odati počast palim i preminulim borcima, kao i onima koji su srećom još s nama. To dugujemo 50 000 Zagrepčanki i Zagrepčana koji su se angažirali u Narodnooslobodilačkoj borbi, kao što to dugujemo i 18 000 Zagrepčana i Zagrepčanki koji su ubijeni ili poginuli tokom Drugog svjetskog rata”, kazali su.

Komentari