‘PRIJAVILI SU ME ZA TEŠKO UBOJSTVO’ Ravnateljica KB-a Sveti Duh nakon što je primila nagradu Grada Zagreba: ‘Je li to vrijedno prijave?’

Ana-Maria Šimundić (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Na dan Grada Zagreba u Gradskoj su skupštini dodijeljene nagrade Grada Zagreba, a među dobitnicima je i Ana-Maria Šimundić, ravnateljica Kliničke bolnice Sveti Duh u kojoj se već tjednima nižu skandali i afere.

‘PACIJENTI SU BILI ZBRINUTI, ALI BILO JE PROPUSTA…’ Ravnateljica Svetog Duha progovorila o aferama koje tresu bolnicu, otkrila razmišlja li o ostavci

Nakon dodjele Šimundić je dala kratku izjavu za medije. Kaže da još ne zna što će s novčanim iznosom od 50.000 kuna koje je dobila uz priznanje. ”Još nisam dobila odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa”, rekla je. Ranije je najavila da će, ako joj Povjerenstvo odobri primanje novca, taj iznos dati u dobrotvorne svrhe.

Isprva nije željela komentirati afere zbog kojih je u bolnicu stigla i inspekcija te utvrdila niz propusta i prijavila bolnicu DORH-u. ”Danas je dan na koji slavimo ljude koji su osobito zadužili Grad Zagreb. Dobila sam nagradu i dozvolite mi da danas uživam u njoj”, rekla je, a onda se kratko osvrnula na bolnicu.

”Bolnicu sam trebala sanirati u 2022. godini za 60 milijuna kuna manje nego što je to učinjeno prošle godine. Moja je uprava zatekla stanje od 7000 pacijenata na listi čekanja za ortopedske operacije. Neki su od 2018. čekali termin, pet i više godina. Danas se termin čeka godinu dana. Operacije šake čekalo se šest mjeseci, danas se čeka 14 dana. Za taj sam rad dobila preko 20 prijava od kojih ni jedna nije potvrđena. Protiv se mene ne vodi niti jedan postupak”, kaže.

”Jedna od tih kaznenih prijava je za teško ubojstvo zato što sam u bolnici nakon sedam godina omogućila da žene mogu ostvariti pravo na prekid trudnoće. Druga je jer sam ukinula plastični beštek i uvela drveni. Je li to vrijedno prijave”, poručila je i završila davanje izjava.


Komentari