PRIJAVE UPUĆENE DIP-u: Na Vrbanima i Peščenici nisu im dali da glasuju

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Iz stranke Milana Bandića obavještavaju kako su zaprimili tri prijave.

Riječ je o pripadnicima nacionalnih manjina, a priopćenje prenosimo u potpunosti.

“Ovim putem vas obavještavamo kako smo zaprimili prijavu gospođe J.R. kako na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Vrbani, birački odbor u 8 sati nije ponudio mogućnost ostvarivanja biračkog prava pripadnicima nacionalnih manjina, iako su se birači pozvali na svoje pravo, niti su bili pripremljeni glasački listići za XII. izbornu jedinicu. Tek na inzistiranje gospođe J.R., inače pripadnice ruske nacionalne manjine, omogućeno joj je glasovanje.
U gradskoj četvrti Peščenica na adresi biračkog mjesta Zapoljska 1, Zagreb, pripadnicima romske nacionalne manjine čak niti na njihov zahtjev nije im bio ponuđen glasački listić za XII. izbornu jedinicu, čime im je u tom trenutku bilo onemogućeno ostvarivanje biračkih prava kao pripadnicima nacionalne manjine.
Izuzev navedenog, u dvorištu Osnovne škole Pehlin u gradu Rijeci, nepoznati muškarac, naknadno identificiran kao bliski suradnik u izbornoj kampanji gospodina Veljka Kajtazija, povišenim tonom obraćao se biračima tjerajući ih na takav način da glasaju za njegovog šefa”, kazali su iz odbora Milana Bnadića.


Komentari