Prijava zagrebačkom policajcu, u kombiju vozio 18 migranata

Foto: Dnevno.hr

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad policajcem iz Zagreba koji je uhićen u petak u Koreničkoj Kapeli jer je u njegovom kombiju pronađeno 18 državljana Pakistana koji su ilegalno prešli hrvatsku granicu, izvijestila je PU ličko-senjska piše Dnevno.hr.

Priopćenje PU ličko-senjske prenosimo u cijelosti:

“Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom iz Zagreba zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

On je u petak, 5. listopada oko 14.50 sati upravljao kombijem zagrebačke registracijske oznake, te su ga u Koreničkoj Kapeli zaustavili policijski službenici koji su u tovarnom prostoru zatekli 18 državljana Pakistana, za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli granicu.

On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja također je utvrđeno da je osumnjičeni inače policijski službenik PU zagrebačke zbog čega će načelnik policijske uprave donijeti rješenje o njegovom privremenom udaljenju iz službe do okončanja postupka”, stoji u priopćenju PU ličko-senjske.


Komentari