Prihvaćena žalba: Sud ukinuo presudu Zdravku Mamiću

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu Zdravka Mamića pa je ukinuta prvostupanjska presuda da su savjetnik Dinama i Ivo Bego u svečanoj loži poljuda remetili javni redi mir te se postupak vraća na ponovo suđenje.

Po prethodnoj odluci suda Mamiću je izrečena kazna 750,00 kuna plus sudski troškovi, a drugookrivljenom Ivi Begi od 375,00 kuna.

Kako piše Dalmatinski portal, Mamić je u žalbi istaknuo da su “neposredno prije zakazanog termina bili napadnuti od strane više maskiranih osoba, ali čak i u tom slučaju sudac je ustrajao na provođenju rasprave, iako nije bilo moguće zakonito provesti, no sudac je odbio prijedloge obrane, odbio je konstatirati na zapisnike prigovore, zbog čega su napustili raspravu”.

Mamić je ukazao sumnju u pristranost suca i predsjednika suda te naveo da su “postojali pravni i stvarni razlozi za prenošenje nadležnosti s obzirom na to da nisu imali mogućnost neometanog pristupa na raspravu bez straha za svoju sigurnost”.

U presudi stoji: “Sud je odbio sve dokaze koje je predložila obrana na okolnosti neadekvatnog osiguranja utakmice, rasporeda sjedenja i o kontinuiranim verbalnim napadima na žalitelja kao i o pokušaju fizičkog napada na njega, a koji svjedoci su trebali svjedočiti i o pogrešno utvrđenoj činjenici da se obraćao nepristojnim gestama vodstvu Hajduka što je i fizički nemoguće jer se vodstvo nalazilo ispod lože u kojoj je bio.”

U ponovnom postupku Mamiću ne može biti izrečena teža kazna od navedenih 750,00 kuna pod pretpostavkom da bude proglašen krivim. Sada bi sud ponovo trebao ispitati Mamića i niz svjedoka pa je upitno koliko će sve to trajati. Sukob Mamića i Bege u loži Poljuda dogodio se prije gotovo četiri godine (22.03.2014.).


Komentari