Prigodna akcija: Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa uz besplatnu vožnju Eko taxijem

Nakon što je omogućio članovima Hrvatskog saveza slijepih 10% popusta na vožnje tijekom cijele godine, Eko taxi odlučio je produbiti suradnju sa Savezom te obilježiti Međunarodni dan bijelog štapa prigodnom akcijom.

Na Međunarodni dan bijelog štapa, koji se obilježava 15. listopada, omogućit ćemo svim članovima Hrvatskog saveza slijepih besplatan prijevoz. To će biti naš simboličan doprinos podizanju svijesti o specifičnim potrebama slijepih i slabovidnih osoba. Društvo u cjelini slijepim i slabovidnim osobama mora osigurati jednake mogućnosti i sudjelovanje u svim društvenim aktivnostima, izjavio je Mislav Munivrana, direktor Eko taxija.

Međunarodni dan bijelog štapa se svake godine obilježava 15. listopada od 1964. godine, kada je Lyndon Johnson, tadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, taj dan proglasio Danom bijelog štapa. Republika Hrvatska se u obilježavanju pridružila mnogobrojnim zemljama 15. listopada 1996.. Osobe s oštećenjima vida prolaze poduku za samostalno kretanje tijekom koje svladavaju osnovne tehnike i vještine korištenja bijelog štapa, osnovna prometna pravila i konfiguraciju terena kojim će se samostalno kretati.

Hrvatski savez slijepih broji više od 6000 članova, a naša je vizija društvo u kojem će se poštivati dostojanstvo svake osobe, njegovati međusobno uvažavanje i solidarnost i u kojem biti slijep neće značiti – manje vrijedan, već različit. Ovo nije prva suradnja s Eko taxijem na promicanju jednakih mogućnosti i afirmaciji slijepih osoba u Republici Hrvatskoj, nego se radi o jednom kvalitetnom i kontinuiranom partnerstvu, izjavila je Andreja Veljača, izvršna direktorica Hrvatskog saveza slijepih.


Komentari