Pridruži se Kravat pukovniji! Raspisan ovogodišnji natječaj za novake

FOTO: press

I vi možete ostaviti svoj trag u povijesti.

Vodstvo Počasne satnije Kravat pukovnije rapisalo je natječaj za prijem novih članova ove veličanstvene hrvatske vojne povijesne postrojbe, na koji se građani mogu prijaviti do 21. ožujka 2017. godine.

Već tradicionalno, jednom godišnje, Počasna satnija Kravat pukovnije pruža mogućnost novim članovima da se pridruže postrojbi koja na originalan način oživljava junaštvo hrvatske lake konjice iz 17. stoljeća i educira građane o povijesnim počecima i nastanka kravate, kao hrvatskog simbola dostojanstva i jedinstvenog hrvatskog doprinosa svjetskoj kulturnoj baštini.

Na natječaj se mogu prijaviti i muškarci i žene, punoljetni i radno sposobni državljani Republike Hrvatske, a pred njima je, nakon pozitivne evaluacije prijave i zaprimljenog životopisa, program pohađanja posebne selekcijske izobrazbe.


Ustanova Academia Cravatica, u sklopu koje djeluje i Počasna satnija Kravat pukovnije, u partnerstvu s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, od 2010. godine u kontinuitetu provodi program Smjene straže u središtu Grad Zagreba. U program Smjene straže, tijekom sezone koja traje od travnja svake godine, pa sve do Svjetskog dana kravate, koji se obiljažava 18. listopada, sudjeluju svi vojnici Počasne satnije Kravat pukovnije. S početkom nove sezone Smjene straže koja je već najavljena za Uskrsnji ponedjeljak 17. travnja, novoprimljeni članovi Počasne satnije Kravat pukovnije, imat će priliku započeti svoj staž u ovoj renomiranoj hrvatskoj vojnoj povijesnoj postrojbi.

Svi zaintresirani kandidati i kandidatkinje, koji žele pokušati ući u redove Počasne satnije Kravat pukovnije, svoj životopis i prijavu mogu poslati do 21. ožujka na e-mail adresu: [email protected], a više informacija o natječaju i samoj Počasnoj satniji Kravat pukovnije, mogu potražiti na službenoj web stranici.

Komentari