PRIČA KOJA JE ZALUDJELA DRUŠTVENE MREŽE: Je li ovo najbrutalniji razgovor ikad vođen u tramvaju? (FOTO)

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Objava je do sada podijeljena više od 800 puta, a skupila je i gotovo deset tisuća “lajkova”. Uvjerite se i sami zašto.

Već se danima po društvenim mrežama vrti duhovita priča koja se navodno dogodila u jednom zagrebačkom tramvaju broja 14. Priča o tamnoputom čovjeku koji  je uljudno prepustio sjedeće mjesto u tramvaju trudnoj ženi, ali na putu im se ispriječila starija gospođa koja brže bolje zauzela oslobođeno mjesto, a tamnoputom muškarcu je još imala što za reći. Iako mnogi tvrde kako je ovaj događaj, sa crncem i gospođom u 14-ici, izmišljen, situacija, to jest srž dijaloga, definitivno nije izmišljena jer smo ovakve opaske kakve je ova gospođa imala za reći, čuli već stotinu puta.

Bilo kako bilo, bio ovaj događaj stvaran ili ne razgovor i način na koji je crnac spustio gospođi jednostavno je urnebesan, a objava je do sada podijeljena više od 800 puta, a skupila je i gotovo deset tisuća “lajkova”. Uvjerite se i sami zašto…

Objavu prenosimo u cijelosti

“SITUACIJA U TRAMVAJU

Zagreb, događaj iz javnog prijevoza…

Tramvaj broj 14, šest sati poslije podne, špica, svi se vraćaju kući, ludnica. Jedan od putnika koji udobno sjede je crnac, neodređenih godina. Tramvaj staje na stajalištu, ulazi žena, trudna je, što se lako vidi, nosi pune torbe, tu je i jedna baba i još nekoliko ljudi.

Crnac, vidjevši trudnu ženu, kaže:

“Izvolite, sjednite.” ljubazno joj, na solidnom hrvatskom, nudi mjesto i ustaje.

U tom trenutku tramvaj kreće, a ona baba, vidjevši u naguravanju sa ostalim putnicima slobodno mjesto, jurnu na isto, odgurnu trudnu ženu i brzo uskoči na sjedalo. I sjedi tako ona, sva sretna što je osvojila prazno mjesto, kad joj crnac ljubazno reče:

“Oprostite gospođo, ali ja sam ustupio mjesto ovoj gospođi jer je trudna i izgledala je umorno. Mislim da se Vama ništa loše neće dogoditi ako još malo budete stajali, a nju pustite da sjedne.”

Na to baba odgovara:

“Ne znam iz kojeg ste plemena mladiću, ali ovdje, u ovoj civiliziranoj zemlji ustupa se mjesto starim i bolesnim ženama, a ne mladim i zdravim!”

Crnca je očigledno naljutila ova rasistička primjedba pa je lijepo i izrazito ljubazno odgovorio staroj gospođi:

“Ne znam iz kojeg ste sela vi gospođo, ali u mom se selu takve stare i zajedljive babe jedu za večeru!”

Kažu da je reakcija u tramvaju bila neopisiva”.

Komentari