PRIČA KOJA ĆE PROMIJENITI POVIJEST: Premijera filma Jakova Sedlara ‘Jasenovac – istina’ konačno u Zagrebu (VIDEO)

Grgur Zucko/PIXSELL

Prepune kino dvorane pravi su  pokazatelj kako dokumentarni film Jakova Sedlara, ”Jasenovac-istina”, kreće ispisivati  nove stranice hrvatske, ali i svjetske povijesti.

Nakon što je poznati hrvatski redatelj Jakov Sedlar svojim najnovijim dokumentarcem ‘Jasenovac – istina’ dobro prodrmao svjetsku, ali i europsku publiku, došlo je vrijeme da se isti prikaže i domaćoj publici. Tako će se 4. travnja u zagrebačkom Kinu Europa ovaj dokumentarni film čiju produkciju potpisuje TESLA FILM premijerno prikazati hrvatskoj publici.

”Nadam se da će i publika u Europi, a posebno u Hrvatskoj, pokazati slično zanimanje za ovaj film”, rekao je Jakov Sedlar netom nakon svjetske premijere u Tel Avivu. Podsjetimo, svjetska premijera bila je upravo u Tel Avivu jer je veliki broj novih dokumenata koji su ekskluzivno prikazani upravo u ovom dokumentarcu, redatelj dobio i prikupio na ovome mjestu.

”Izuzetno sam zadovoljan prijemom publike koja je i pljeskom na kraju filma te pitanjima koja su mi postavljali pokazala veliko zanimanje za ovu tešku temu kojom se film bavi”, kazao nam je Jakov Sedlar te dodao kako sudeći prema najavama, očekuje punu dvoranu Kina Europa.

”Nakon prikazivanja u Americi, zadovoljan sam reakcijama i interesom koje je film izazvao pa vjerujem da će, a tako i najavljuju, ona hrvatska premijera u Zagrebu također izazvati veliki interes i oduševljenje publike”, nastavlja Sedlar.

Prije prikazivanja filma domaćoj publici, prava istina i priča o Jasenovcu doživjela je svoju uspješnu premijeru i u Njemačkoj i to u Berlinu, Stuttgartu i Heilbronnu.

Koji će to dokumenti mijenati povijest i zašto je film izazvao toliko oduševljenje i interes, pogledajte u nastavku!

https://youtu.be/x1T-Db-VnPc

>>> FILM JAKOVA SEDLARA: Prikazan dokumentarni film o Jasenovcu koji će promijeniti povijest (VIDEO)


Komentari